Leernetwerk opleidings- en stagecoördinatoren

Meld je aan
21 maart 2023 14.00 tot 16.30 uur

Waarderen en valideren van skills

Mensen zijn zoveel meer dan alleen een diploma. Zowel op als buiten het werk ontwikkel je skills die je in kan zetten in je werkende leven. Deze skills worden echter lang niet altijd herkend en erkend.

Samenwerken, valideren en erkennen

Hoe kunnen we als onderwijs en werkveld samenwerken op dit vraagstuk? Hoe valideer je deze kennis, ervaring en competenties? Wie valideert deze skills én worden deze dan ook door anderen erkend? We nemen je graag mee in de laatste ontwikkelingen op dit vlak en maken de vertaalslag naar de praktijk.

Ontwikkeling van skills based onderwijs

We hebben Mathilde Kuiper, Programmamanager In het hart van de Arbeidsmarkt en Karin Wellen, Projectleider Onderwijs-arbeidsmarkt van ROC Nijmegen uitgenodigd om ons mee te nemen in de ontwikkeling van skills based onderwijs. Hoe ziet deze ontwikkeling eruit en welke kansen zien zij om gezamenlijk met het werkveld skills te valideren door o.a. de ontwikkeling van digitale badges.

Skills denken in de organisatie

Vervolgens gaan we in gesprek met Monique Beem, Specialist Praktijkleren van ’s Heeren Loo. ’s Heeren Loo heeft de afgelopen jaren al mooie stappen gezet om het skills denken in hun organisatie door te voeren. Welke stappen hebben zij al gezet en waar lopen zij in de praktijk tegenaan?

Met elkaar in gesprek

Afsluitend gaan we met elkaar in gesprek over hoe we meer kunnen werken vanuit vertrouwen. Welke stappen kunnen we zetten, zodat kennis die op een andere manier gevalideerd is, ook herkend en erkend wordt door het onderwijs, het werkveld en het individu zelf.
Natuurlijk is er ook weer ruimte om te netwerken.

Voor wie?
– HR-professionals
– Opleidingsfunctionarissen
– Professionals uit het onderwijs
– Recruiters

van WZW leden

Datum
Dinsdag 21 maart a.s.

Tijdstip
14.00 – 16.30 uur

Locatie
ROC Nijmegen, Campusbaan 6, 6512 BT Nijmegen.
Lokaal B351, 3e verdieping.

Parkeren
Parkeren is mogelijk bij ROC Nijmegen. Er zijn parkeerplaatsen voor onze bijeenkomst gereserveerd. Een alternatief om te parkeren is bij Parkeergarage Keizer Karel Nijmegen, Van Schaeck Mathonsingel 22 te Nijmegen. Ook met het openbaar vervoer is ROC Nijmegen goed bereikbaar. De school ligt namelijk aan het Centraal Station van Nijmegen.

Deelnamekosten
Deze bijeenkomst is gratis voor leden van WZW.

Informatie
Heb je vragen? Neem dan contact op met projectmanager Jennifer de Boer, per mail via j.deboer@wzw.nl of op telefoonnummer 06 – 82 83 47 08.

Aanmelden
Heb je interesse om deel te nemen? Meld je dan snel aan via bovenstaande button. Wees er op tijd bij want er is plek voor slechts 25 deelnemers. Daarna word je automatisch op een wachtlijst geplaatst.