Inspiratiebijeenkomst Krachtige Leerwerkomgeving (KLWO)

Meld je aan
08 december 2022 13.30 tot 16.00 uur

Donderdagmiddag 8 december vindt van 13:30 – 16:00 uur een inspiratiebijeenkomst plaats die in het teken staat van een Krachtige leerwerkomgeving (KLWO). Tijdens de middag horen we meer over wat een krachtige leerwerkomgeving inhoudt en welke kansen dit biedt. Er vinden verschillende deelsessies plaats en is er ruimte voor uitwisseling met elkaar hoe we een krachtige leerwerkomgeving kunnen bevorderen.

Omschrijving KLWO
Hoe kunnen werkomgevingen zo worden (her-)ontworpen dat een krachtige leerwerkomgeving ontstaat? Een omgeving creëren die individueel, collectief en organisatie-leren én werken optimaal en aantoonbaar ondersteunt en stimuleert. De HAN onderzocht welke elementen bijdragen aan het creëren van zo’n krachtige leerwerkomgeving. Hieruit kwamen 13 ontwerpprincipes die hierop van invloed zijn.

Plenaire opening
Jos Sanders opent de middag door dieper in te gaan op het belang van een KLWO en wat dit kan opleveren. Jos is lector aan de HAN en onder andere betrokken geweest bij de ontwikkeling van het model. Daarnaast werkt Jos al jaren als Senior Research Scientist bij TNO, waar hij zich onder andere inzet voor de ontwikkeling naar een skillsbased arbeidsmarkt.

Vervolgrondes
Na de plenaire opening vinden er twee vervolgrondes plaats. In ronde één staan de 13 ontwerpprincipes centraal. In ronde twee vinden er twee deelsessies plaats waar je een keuze uit kunt maken:

1. Aan de slag! Brainstormsessie hoe je binnen je organisatie een KLWO vorm kan geven.
2. Voorbeelden uit de praktijk: wat kunnen we van elkaar leren? 

Met elkaar in gesprek
Doel van de middag is om geïnspireerd te raken over een krachtige leerwerkomgeving en hoe je hiermee aan de slag kan gaan. Welke stappen kun jij hiervoor nemen? En met welk ontwerpprincipe ga jij aan de slag?
Natuurlijk is er ook voldoende tijd om met elkaar hierover in gesprek te gaan.

Voor wie?
Deze bijeenkomst is bedoeld voor opleidings- en stagecoördinatoren en HR-adviseurs van onze leden. Deelname is gratis.

Datum
Donderdag 8 december 2022

Tijdstip
13.30 – 16.00 uur

Locatie
WZW, Leidenweg 70, 6843 LD Arnhem.
Het is mogelijk de auto gratis te parkeren voor ons pand.

Contact
Heb je nog vragen of wil je meer informatie over de inspiratiesessie? Neem dan contact op met Nienke Freije, 06 -13 784 652 of Jennifer de Boer, 06 – 82 834 708.

Aanmelden
Heb je interesse om deel te nemen? Meld je dan snel aan via bovenstaande button. Geef in het opmerkingenveld van het inschrijfformulier aan naar welke deelsessie (1 of 2) je voorkeur uitgaat!
Wees er op tijd bij want er is plek voor slechts 25 deelnemers. Daarna word je automatisch op een wachtlijst geplaatst.