WZW Event “Groot denken, regionaal doen” deed naam eer aan

5 okt 2023

Groot denken, regionaal doen! Dat was wat we gisteren met de zo’n 240 deelnemers, verschillende gastsprekers en inbreng vanuit de regio hebben gedaan. Meer dan 100 zorg- en welzijnsorganisaties, regionale onderwijspartners, de Provincie, gemeentes en andere stakeholders waren naar Burgers’ Zoo gekomen voor een bredere kijk op de maatschappelijke opgave van Zorg en Welzijn die voor ons ligt. Met alle collega’s van WZW hebben we er alles aan gedaan om er een geslaagd event van te maken.

Het was een dag die voorbij vloog. Met 10 deelsessies waarin verdiepende informatie gegeven werd, er constructief werd “geroast”, en er dialoog en verbinding was. Sprekers zorgden voor inspiratie, ontroering, verwarring en overdenking. Een dag met een goede vibe en ruimte voor humor en interactie, waarbij men elkaar opzocht en met energie uit de sessies kwam.

Dit was 𝗚𝗿𝗼𝗼𝘁 𝗱𝗲𝗻𝗸𝗲𝗻, 𝗿𝗲𝗴𝗶𝗼𝗻𝗮𝗮𝗹 𝗱𝗼𝗲𝗻! Een beweging die we in onze regio met elkaar gaan voortzetten, verder brengen en uitbouwen. Het WZW Event was daarvoor geen startpunt, want in onze regio werken we al geruime tijd samen met onderwijs en andere partners aan een duurzame balans op de arbeidsmarkt van Zorg en Welzijn. Het Event was wel een momentum om de zorg en maatschappelijke dienstverlening te bezien vanuit een breder perspectief. Om vanuit gezamenlijke verantwoordelijkheid niet te blijven praten, maar te doen en experimenterend vooruit te komen op de arbeidsmarkt van Zorg en Welzijn.

En nu alles op een rij zetten en geïnspireerd verder met de aanknopingspunten die deze dag ons gebracht heeft.