Start nieuwe lichting V&V leiderschapsprogramma op 1 april

17 jan 2022

Na een succesvolle start van het leiderschapsprogramma in september 2021 met 60 deelnemers uit 8 organisaties kunnen we mededelen dat we 1 april ruimte hebben voor 75 nieuwe kandidaten uit de V&V sector om mee te doen aan het leiderschapsprogramma. Ben je nieuwsgierig? Meld je dan aan voor de online informatiebijeenkomst op 15 februari.

Waarom meedoen?

Dit leiderschapsprogramma draagt direct bij aan de strategische doelstellingen uit de regionale meerjarenagenda 2025; we investeren als goed werkgever in de ontwikkeling van onze leidinggevenden. Zodat zij goed in staat zijn met de huidige en toekomstige vraagstukken om te gaan waarbij het behouden van onze professionals een belangrijk speerpunt is, voor nu en de toekomst. Het programma leert leidinggevenden effectiever te worden in samenwerking en communicatie én geeft concrete handvatten om de doelen te bereiken die zij samen met hun team voor ogen hebben vanuit de strategie van hun organisatie.

De inhoud van het leiderschapsprogramma
  • In een jaar tijd doorlopen de leidinggevenden zes blokken bestaande uit een mix van praktijk leren (70%), begeleid leren (20%) en klassikaal leren (10%).
  • De modules sluiten aan op individuele behoefte van de deelnemer en de eigen organisatie.
  • Het programma is vraaggestuurd. Leervragen uit de diverse organisaties en de leervragen van de individuele leidinggevenden bepalen mede het programma.
  • Er vindt intervisie en coaching plaats gedurende het gehele programma.
  • Zowel deelnemers als deelnemende organisaties worden nauw betrokken bij de verdere doorontwikkeling van het programma.

Zie voor de opbouw van het hele leiderschapsprogramma de brochure.

Kosten en tijdsinvestering
  • Het programma is voor de eerste 75 aanmeldingen kosteloos, inclusief een voucher t.w.v. €1500,- om vrij aan ontwikkeling te besteden.
  • De financiering vindt plaats vanuit de middelen die het zorgkantoor beschikbaar heeft gesteld.
  • Het leiderschapsprogramma heeft een doorlooptijd van een jaar en kent een studietijd van 180 uur.
Erkenning

Het programma wordt afgesloten met een V&VN erkend certificaat. Uitgegeven door betreffende hogeschool en met een accreditatiewaarde van 85 punten.

Online informatiebijeenkomst

Op dinsdag 15 februari 2021 van 11:30 tot 12:30 uur organiseren wij een online informatiebijeenkomst voor geïnteresseerde kandidaten. Een bestuurder vertelt haar visie op deelname, een leidinggevende deelt haar ervaringen tot zover en de onderwijsinstellingen gaan dieper in op de inhoud van het leiderschapsprogramma (modules, tijdsinvestering, accreditatie). Aanmelding voor deze bijeenkomst is gesloten.

Meer weten?

Voor meer informatie over de inhoud van het programma en deelname kun je contact opnemen met Ellen Bannink via 06-19619875 of e.bannink@wzw.nl of Arno Spitters via 06-53398981 of a.spitters@wzw.nl.

Direct aanmelden?

Direct aanmelden voor deelname aan het leiderschapsprogramma kan ook. Vul dan onderstaand interesseformulier in en we nemen z.s.m. contact met je op. Aanmelden is mogelijk tot uiterlijk 1 maart a.s. Wees er op tijd bij, want vol=vol!

 

Sparren over goed werkgeverschap?

Ben je ook bezig met het thema ‘goed werkgeverschap’ en wil je
weten hoe je dit kunt implementeren binnen jouw organisatie?
Ja, ik wil sparren