Online Ontdekdezorg week: 22 t/m 27 maart 2021

1 feb 2021

Nog maar een paar weken te gaan en dan start de online Ontdekdezorg week! De aanmeldingen van de zorg- en welzijnsorganisaties, het onderwijs en de ketenpartners komen binnen. Heb je jouw organisatie nog niet ingeschreven? Dan is nu hét moment om als organisatie aan te haken! Schrijf jouw organisatie hier direct in.

Hoe kun jij als organisatie deelnemen aan de Ontdekdezorg week? Bekijk bovenstaand filmpje ter informatie. Op de landelijke website ontdekdezorgweek.nl bestaat de mogelijkheid om een eigen organisatiepagina te maken. Deze kun je vullen met content om jouw organisatie mee in de spotlight te zetten. Je kunt hiervoor een filmpje gebruiken, geschreven tekst of een combinatie maken en doorverwijzen via een link naar een landingspagina op jullie eigen website.

Het is ook mogelijk om een activiteitenkalender te plaatsen. Denk hierbij aan contactmomenten met jullie organisatie voor meer informatie, een zoomsessie om elkaar “live” te spreken of een virtuele wandeling door de organisatie en daarna de mogelijkheid tot vragen stellen. Zorg ervoor dat er tijdens de week voldoende momenten zijn waarop geïnteresseerden contact met jullie kunnen opnemen. Informatie over hoe je de activiteiten aanmeld ontvang je nadat je jouw organisatie hebt aangemeld voor deelname.

Programma – regionaal en landelijk

Het programma vanuit zowel landelijk als regionaal krijgt steeds meer vorm. Op maandagmiddag wordt de Ontdekdezorg week online feestelijk geopend. Marijke Roskam, bekend van het Actieleernetwerk, zal in gesprek gaan met ervaringsdeskundigen en zorgorganisaties over wat het betekent om (weer) in onze sector te gaan werken. Daarnaast zijn we nog in gesprek met een aantal bekende Nederlanders die affiniteit hebben met Zorg of Welzijn om een bijdrage te leveren. Op dit moment is het exacte tijdstip van de opening op maandagmiddag nog niet definitief bekend. Uiteraard geven wij hier zo snel mogelijk meer informatie over.

Vanuit het landelijke platform worden een aantal webinars opgenomen. Onder leiding van de presentatie van Rob Koops wordt hierin steeds een van de branches in de spotlight wordt gezet. Ook de vraag: “Waar begin je eigenlijk als je (weer) in de zorg wilt gaan werken?”, staat in een van de webinars centraal. Regionaal zijn we in gesprek met het WSP en een aantal onderwijsorganisaties om verder invulling te geven aan de week. Ook Sterk in je Werk zal een plekje krijgen tijdens deze week.

Update – Op dit moment staat er al een programma op dinsdag, woensdag en donderdagochtend in samenwerking met onderwijspartners en WSP’s. Ook de landelijke activiteiten zitten in de afrondende fase.
Op maandagmiddag 22 maart staat de online opening gepland met een prominente gast! Blok alvast je agenda tussen 15:00 – 17:00 uur, t.z.t. wordt het exacte tijdvak bekend gemaakt.

Social media en communicatie toolkit

Via social media zal er via verschillende kanalen dit jaar ook weer volop aandacht gevraagd worden voor de Ontdekdezorg week. Via social media kun je volgen wat er in de Ontdekdezorg week te doen is. We plaatsen regelmatig berichten op de eigen Twitteraccounts @zorgwelzijnwerk en @WZW_zorgwelzijn en onze Facebookpagina. Er zal wederom een creatieve online actie worden uitgezet om mensen te attenderen.

Wil je zelf alvast de week onder de aandacht brengen? Download hier de toolkit met communicatiemiddelen.

Vragen en meer informatie

Heb je vragen over de Ontdekdezorg week? Neem dan contact op met Wendy Penning (w.penning@wzw.nl) of Susanne Haarsma (s.haarsma@wzw.nl), 026 – 38 98 983.

Meer weten over Ontdekdezorg week?

Neem dan contact op met onze collega Wendy.