Manager speelt samen met team spilrol in verbeterproces

2 sep 2020

De deelnemende organisaties bouwen in samenwerking met HPO-center aan meer werkplezier en vitaliteit binnen de organisaties. Dit doen zij op basis van het HPO-raamwerk. De deelnemende organisaties zijn tijdens de coronacrisis samen met HPO-center op verschillende manieren doorgegaan met het verbeterproces binnen hun eigen organisatie.

Bij RijnWaal Zorggroep is een aantal interessante stappen gezet. Zo heeft het managementteam twee trainingssessies gevolgd (verzorgd door HPO-center), waardoor de te ondernemen acties echt zijn gaan leven en een praktische vertaling krijgen. In september volgt een masterclass voor alle managers van RijnWaal, omdat hun belangrijke taak is om samen met hun team te verbeteren. De managers worden zélf HPO-coach en daarin getraind. De huidige drie coaches van RijnWaal Zorggroep gaan door in de rol van regieteam. Dit lijkt het model van de toekomst te zijn en heeft zijn nut al bewezen bij andere zorgorganisaties.

Dit model en de daarbij behorende sessies worden besproken met en aangeboden aan de andere drie deelnemende organisaties. Om alle medewerkers in de organisaties mee te nemen in het verbeterproces is het praktische boekje Een High Performance Organisatie…Wat is dat? in voldoende aantallen beschikbaar gekomen, zodat deze gebruikt kan worden in de teams.

Sparren over goed werkgeverschap?

Ben je ook bezig met het thema ‘goed werkgeverschap’ en wil je
weten hoe je dit kunt implementeren binnen jouw organisatie?
Ja, ik wil sparren