Laat je inspireren door meer dan 45 uur aan beeldmateriaal over (zorg)technologie!

1 sep 2021

Op 18 maart 2021 werd het allereerste digitale kennisfestival over technologie in Zorg en Welzijn georganiseerd. Het festival levert een bijdrage aan het vergroten van de kennis, kansen en mogelijkheden die technologie biedt in Zorg en Welzijn.

Op de dag zelf hebben er meer dan 70 sprekers op het (digitale) podium gestaan in de industriële omgeving van de DRU-fabriek in Ulft. Ook zijn er online hackatons en pubquizes georganiseerd en zijn er masterclasses gegeven door indrukwekkende pioniers. Een schat aan kennis, informatie en inspiratie die nog steeds toegankelijk is. Graag geven we je enkele tips hoe je deze opnames in kunt zetten binnen jouw organisatie:

  • Tip 1! Attendeer medewerkers erop dat al het opgenomen beeldmateriaal terug te kijken is op de website.
  • Tip 2! Voeg de opnames toe aan jouw eigen e-learning omgeving. Zo kan iedereen op elk gewenst moment opnames bekijken die de interesse wekken in een vertrouwde omgeving. Mocht je hier interesse in hebben, neem dan contact op voor de mogelijkheden.
  • Tip 3! Selecteer met je team een aantal sprekers/onderwerpen die voor jullie relevant zijn. Spreek vervolgens met elkaar een uiterlijke datum af wanneer de opnames bekeken moeten zijn en ga vervolgens hierover met elkaar in gesprek tijdens een teamoverleg.
  • Tip 4! Bied de opnames aan als verrijkingsmateriaal tijdens eigen trainingen of ter voorbereiding op een training/lesdag.

Hieronder op basis van onze ervaringen nog wat handvatten:

  • Creëer een deadline: iedere individuele deelnemer kan op zijn of haar eigen moment de opname bekijken. En net als met een goed nieuw managementboek; het vraagt wel even discipline om daadwerkelijk te starten. Wat goed werkt is de deadline koppelen aan een bepaalde datum waarop je team of collega’s de bekeken opname samen gaan bespreken. Dat motiveert om de opname daadwerkelijk voor die datum bekeken te hebben.
  • Bespreek de opname na binnen je team of met collega’s.
  • Het heeft meerwaarde om samen de inhoud van de opname te bespreken en direct te koppelen aan de dagelijkse praktijk binnen jouw organisatie of team. Zo breng je de opname tot leven.
  • Stel zelf een serie van opnames samen voor je organisatie of team. Door de hoeveelheid aan opnames is er voor iedere organisatie zeker een mooie serie te maken die past bij jullie ontwikkeling en wensen. Uiteraard denken we graag mee.
  • Er zijn vast nog veel meer creatieve ideeën te bedenken hoe je de opnames binnen je eigen organisatie in kunt zetten. We vinden het leuk om van je horen hoe jij de opnames hebt ingezet binnen jouw organisatie.

Wil je op de hoogte blijven van het nieuws rondom over het kennisfestival over technologie, zorg en welzijn? Klik dan hier. Je vindt er tips, blogs en inspiratie over het kennisfestival.

Heb je nog specifieke wensen of vragen? Stuur dan een mail naar Jennifer de Boer, j.deboer@wzw.nl of Willem Rutgers, w.rutgers@wzw.nl.

Sparren over goed werkgeverschap?

Ben je ook bezig met het thema ‘goed werkgeverschap’ en wil je
weten hoe je dit kunt implementeren binnen jouw organisatie?
Ja, ik wil sparren