Koningin Máxima aanwezig bij start Ontdekdezorg week

16 mrt 2021

Op 22 maart zal H.M. Koningin Máxima aanwezig zijn bij de start van de Ontdekdezorg week 2021. Zij gaat digitaal in gesprek met 4 zij-instromers/herintreders die vanuit een heel ander beroep de overstap hebben gemaakt naar een baan in Zorg en Welzijn. Onder hen Melvin Kolf, die van oud prof-voetballer de carrièreswitch maakte naar jeugdwerker en enkele jaren geleden Presikhaaf University in Arnhem mede-opgericht heeft.

Het afgelopen jaar heeft meer dan ooit duidelijk gemaakt dat Zorg en Welzijn van het allergrootste belang zijn. Voldoende en goed opgeleide medewerkers zijn daarbij onmisbaar. Veel Nederlanders kijken door Corona met meer interesse naar de zorg. Maar hoe kom je erachter of daar echt je hart ligt en of je de stap wilt zetten om te veranderen van baan? En hoe pak je dat dan aan? De ervaringen van de zorgmedewerkers met deze overstap zullen centraal staan in het gesprek met H.M. Koningin Máxima. De deelnemers zijn werkzaam in diverse branches binnen Zorg en Welzijn. Naast jeugdwerker Melvin Kolf uit Arnhem sluiten een begeleider gehandicaptenzorg, verpleegkundige en een thuiszorgmedewerker aan. Je kunt de opening bijwonen via deze link.

Van 22 t/m 27 maart vindt de Ontdekdezorg week 2021 plaats, dit jaar geheel digitaal. Tijdens de Ontdekdezorg week kunnen potentiële zij-instromers en herintreders de mogelijkheden van werken in Zorg en Welzijn (her)ontdekken. Ze oriënteren zich, krijgen praktische informatie, kunnen online rondkijken en meteen kennismaken met organisaties bij hen in de buurt.

Landelijke webinars

Iedereen die geïnteresseerd is in leren en werken in Zorg en Welzijn kan tijdens de Ontdekdezorg week praktische informatie krijgen via landelijke webinars, zoals ‘Retourticket naar de zorg’, of ‘Ik wil de zorg in, waar begin ik?’. Ook zijn er webinars waarin specifieke branches in het spotlicht worden gezet, waaronder de gehandicaptenzorg, ziekenhuizen en welzijn/GGZ.

Daarnaast kun je rondkijken op de digitale Ontdekdezorg markt, waar werkgevers uit zorg en welzijn zich presenteren. Bezoekers kunnen met zorgorganisaties contact opnemen en meteen een afspraak inplannen. Of meedoen met een online kennismakingsevenement van een werkgever in de buurt. Op de website www.ontdekdezorgweek.nl vind je alle activiteiten door het land heen.

Regionale webinars – Arnhem, Nijmegen, Foodvalley en Rivierenland

Samen met de Werkgeverservicepunten/leerwerkloket en een aantal onderwijsorganisaties hebben we dit jaar een actief digitaal programma gemaakt. Via online activiteiten krijg je praktische informatie over leren en werken in Zorg en Welzijn in Gelderland: op dinsdag over de mogelijkheden in regio Foodvalley en Rivierenland, op woensdag in regio Arnhem en donderdag in regio Nijmegen. Check het programma van de regionale online activiteiten in jouw buurt via werkeninzorgenwelzijn.nl en schrijf je in!

De Ontdekdezorg week organiseren wij als WZW in samenwerking met de 13 andere regionale werkgeversorganisaties in Nederland, verenigd in RegioPlus, in nauwe samenwerking met een groot aantal lokale en regionale zorg- en welzijnsorganisaties