Doe mee aan het regionaal oriëntatieprogramma zij-instromers

25 apr 2023

Zij-instromers en herintreders zijn een kansrijke groep op de arbeidsmarkt. Investeren in het behoud van deze groep is daarom essentieel. Om de uitstroom van zij-instromers en herintreders in Zorg en Welzijn te verlagen en betere matches te maken, kan een regionaal oriëntatieprogramma uitkomst bieden. WZW faciliteert een regionaal oriëntatieprogramma in samenwerking met onderwijspartners. Door als zorg- en welzijnsorganisatie mee te doen, vergroot je de kans op een succesvolle duurzame match met zij-instromers en herintreders!

Pilot regio Foodvalley 15 juni

Komende periode starten we met een pilot voor een oriëntatieprogramma in de regio Foodvalley. Het doel: zij-instromers een brede kennismaking bieden met verschillende functies en opleidingen, om te ontdekken welke uitdaging of branche in Zorg en Welzijn het beste bij hen past. Hierdoor kan een zij-instromer een gefundeerde en weloverwogen keuze maken binnen de sector Zorg en Welzijn.

Zij-instromers en herintreders kunnen zich tijdens de Meet & Greet in Regio Foodvalley op 15 juni a.s. direct inschrijven voor het oriëntatieprogramma. Tijdens deze Meet & Greet ontmoeten ze diverse werkgevers uit Zorg en Welzijn.

Oriëntatie aanbod

De inhoud van het oriëntatieprogramma wordt afgestemd met zoveel mogelijk verschillende zorg- en welzijnsorganisaties in samenwerking met onderwijs. Mogelijke onderwerpen voor oriëntatie aanbod binnen het programma zijn: functies, werkzaamheden, flexibele scholing, verschillen tussen branches of werk-privébalans als zij-instromer. Ook kunnen meeloopdagen, koffiemomenten etc. onderdeel worden van het programma. Dit is afhankelijk van de behoeften van de zij-instromer en de mogelijkheden die organisaties kunnen bieden.

Meld je aan voor het oriëntatieprogramma zij-instroom

Helpt jouw organisatie ook mee met de invulling van het regionaal oriëntatieprogramma zij-instroom? We zijn op zoek naar werkgevers die het oriëntatieprogramma mede willen vormgeven. We proberen zoveel mogelijk gebruik te maken van bestaande expertise, kennis en praktische zaken zoals locaties, die beschikbaar zijn bij de deelnemende werkgevers.

Neem contact met ons op en ga na wat jouw organisatie zou kunnen aanbieden om de verdere inhoud van het oriëntatieprogramma vorm te geven. Voor een divers aanbod van branches zoeken we specifiek nog organisaties in o.a. kinderopvang, GGZ, gehandicaptenzorg, jeugdzorg en eerstelijnszorg in de Regio Foodvalley.

Meld je aan door vóór 8 mei contact op te nemen met projectmanager Nienke Freije via n.freije@wzw.nl of 06 13784652.

Deelname aan het oriëntatieprogramma staat los van deelname aan de Meet & Greet Foodvalley. Uiteraard ben je ook van harte welkom als deelnemer aan de Meet & Greet! Vermeld dit bij je aanmelding voor het regionaal oriëntatieprogramma.

Vragen of wil je meer informatie?

Neem contact op met Nienke Freije.