André Kok toegetreden tot Raad van Toezicht WZW

29 mei 2024

De Algemene Ledenvergadering WZW heeft op 28 mei jl. ingestemd met de toetreding van André Kok tot de Raad van Toezicht van WZW. Met zijn komst heeft de werkgeversvereniging versterking gekregen van een ervaren en betrokken toezichthouder, die zich sterk maakt voor de maatschappelijke opgave waar de sector Zorg en Welzijn in de regio voor staat.

Als bestuurder draait André al weer heel wat jaren mee in de VVT. Eerst in Twente, de laatste jaren vanuit ouderenzorgorganisatie Opella in de Gelderse Vallei. Daarvoor heeft hij als adviseur vele bedrijven en branches mogen dienen. De zorgsector heeft echter zijn hart gestolen. ‘Naast de inherente zingeving en alle veranderingen in de sector, ben ik vooral geraakt door de medewerkers. Er zijn weinig sectoren waar zoveel mensen met passie voor hun vak werken. Om voor deze mensen als goed werkgever van belang te zijn, wil ik me graag inzetten als toezichthouder binnen de WZW. Als we als werkgevers goed voor onze (toekomstige) medewerkers zorgen, zullen zij goed voor onze cliënten/patiënten zorgen. Dat is het uiteindelijke doel.’

Met de komst van André Kok heeft de Raad van Toezicht van WZW een evenwichtige samenstelling, waarin zowel de verschillende branches van Zorg en Welzijn én de samenwerking met onderwijs goed tot hun recht komen. Naast André Kok bestaat de Raad van Toezicht uit Annemiek Nelis (voorzitter RvT WZW), Angela Jansen, Gio de Greef, Peter van Mulkom, Stan Megens en Erik van der Graaf.