45.000 mensen kiezen voor zorg en welzijn met loopbaantraject Sterk in je werk

24 jan 2022

Goede medewerkers zijn voor de sector Zorg en Welzijn hard nodig. De coronacrisis heeft het nog duidelijker gemaakt. ‘Sterk in je werk, zorg voor jezelf’ is een loopbaantraject voor mensen die in Zorg en Welzijn willen (blijven) werken. Dit project wordt verzorgd door het samenwerkingsverband RegioPlus waaronder WZW en werknemersorganisatie CNV Zorg & Welzijn. Afgelopen week kreeg Sterk in je werk de 45.000e aanmelder binnen sinds de start in 2016.

‘Sterk in je werk, zorg voor jezelf’ is een gratis en kortdurend traject voor mensen die al in zorg en welzijn werken én voor mensen die er willen werken. Zorg- en welzijnsprofessionals kunnen bij een persoonlijke coach in de regio via WZW terecht. Bijvoorbeeld met vragen over doorgroeimogelijkheden, de energiebalans op het werk en over meer, minder of anders werken. Voor wie wil instromen in zorg en welzijn is er begeleiding en informatie over functies, opleidingen en werkgevers in de regio en de verschillende branches. Een sterk punt van het project is dat het voor de medewerker een geheel onafhankelijk traject is zonder tussenkomst van de werkgever. Werkgevers kunnen hun medewerkers uiteraard wel attenderen op ‘Sterk in je werk, zorg voor jezelf’ aangezien dit project een goed instrument is om hen te behouden.

Sterk in je werk, zorg voor jezelf

Het loopbaantraject is een initiatief van werknemersorganisatie CNV Zorg & Welzijn en RegioPlus, het samenwerkingsverband van de regionale werkgeversorganisaties waaronder WZW, en mogelijk gemaakt door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het is een landelijk project dat door de werkgeversorganisaties regionaal wordt uitgevoerd. Voor meer informatie en aanmelden: www.sterkinjewerk.nl.

Wil je meer weten over Sterk in je Werk?

Neem dan contact op met onze collega Wendy.