Webinar Veranderkracht: technologische innovatie, hoe krijg je ze mee?

Meld je aan
13 april 2023 11.00 - 1200 uur

Wegens het grote enthousiasme van de ruim 110 deelnemers aan dit webinar tijdens de Slimme Zorg Estafette afgelopen februari, organiseren we dit webinar nóg een keer.  Dit webinar gaat in op het gezonde gesprek voeren over technologie in zorg en welzijn. Met medewerkers én met patiënten en cliënten.

Samen met medewerkers, cliënten en patiënten zoeken naar innovatieve werkwijzen en nieuwe technologische mogelijkheden. De meeste zorg- en welzijnsprofessionals hebben deze wens. Cliënten en patiënten willen dit ook, onder andere om meer vrijheid te ervaren in het zorgproces. Toch blijkt in de praktijk dat het niet altijd goed van de grond komt.

Dit webinar gaat in op het gezonde gesprek voeren over technologie in Zorg en Welzijn. Met medewerkers èn met patiënten en cliënten. Het samen doen. Want slimmer werken met aandacht voor elkaar, dat wil iedereen.

Klinkt mooi toch? Zeker mooi, maar niet altijd gemakkelijk. Daarom zit dit webinar vol met tips, tricks en goede voorbeelden. Maar ook met signaleren van weerstand en signalen dat de technologie toch niet zo goed wordt ontvangen

In gesprek over technologie

Tijdens dit webinar delen we vanuit WZW ervaringen uit het project Medewerker En Technologie (MET), over hoe je in gesprek gaat met medewerkers over technologie en samen een start maakt met waar je als team over twee jaar wilt staan. Met welke competenties, kennis en vaardigheden willen jullie de komende 2 jaar aan de slag om ambities te realiseren? Stichting De Waalboog, (ouderen)zorgorganisatie uit Nijmegen, deelt hun ervaringen met het Tech@doptieSpel (onderdeel van MET).

Ook zoomen we kort in op het landen van technologische innovaties na de experimenteerfase. De implementatiescan is een hulpmiddel waarbij een organisatie nadenkt over aspecten die bij een succesvolle inbedding van technologie komen kijken.

Interactieve sessie

Ben jij leidinggevende en wil je de veranderkracht in jouw team of organisatie vergroten? Of ben je projectleider of adviseur met een passie voor innovatie? Meld je dan aan voor deze leuke interactieve sessie.

Deze sessie is een samenwerking tussen Vitavalley, het Vliegwiel, Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn en RegioPlus.

Voor wie?

  • Innovatiemanagers
  • Lijnmanagers
  • Bestuurders

Datum
Donderdag 13 april 2023

Tijdstip
11.00 – 12.00 uur

Vorm
Dit is een online bijeenkomst.

Informatie
Heb je vragen over dit webinar? Neem dan contact op met Suus van Dijk via s.vandijk@wzw.nl of bel 06 – 23 36 49 86.

Aanmelden
Je kunt je hier aanmelden voor het webinar.