Webinar: VR in het leerproces

Meld je aan
16 februari 2023 12.00 - 13.00 uur

Op 16 februari tussen 12 en 13 uur organiseren we een inspiratiewebinar waarin we je meenemen in de ontwikkelingen rondom Virtual Reality (VR) in het leerproces. We gaan verder in op de aanleiding en kansen die de inzet van VR biedt, waarom het essentieel is om als onderwijs en zorg- en welzijnsinstellingen samen te werken en gaan dieper in op het project in 2023. De focus van dit project zal op de 1e jaars zorgopleidingen liggen, omdat hier het begeleidingstekort het grootst is.

Aanleiding
Het tekort aan begeleidingscapaciteit in de zorg is een groot vraagstuk waarmee we te maken hebben bij het opleiden van (toekomstige) zorgprofessionals. In 2022 zijn met behulp van het traject ‘Vrij denken over begeleiding’ alternatieve vormen van begeleiding bedacht die organisaties in staat stellen om met de huidige begeleidingscapaciteit een toenemende begeleidingsvraag op te vangen met minimaal gelijkblijvende kwaliteit. De inzet van VR in het leerproces is daar één van.

Waarom Virtual Reality?

  • Het kan inspelen op het zo goed mogelijk laten landen van (toekomstige) zorgprofessionals in het werkveld.

  • Het heeft een sterk leerrendement: het is zo meeslepend dat jouw lichaam en brein zullen reageren alsof je echt in de gesimuleerde situatie verkeert en deze ervaring ook zo opslaan.

  • Het biedt kansen om (gedeeltes van) een stage vorm te geven.

  • VR kan bijdragen aan de flexibilisering van onderwijs doordat leerlingen er, onafhankelijk van tijd, gebruik van kunnen maken.

  • En nog veel meer!

Daarom gaat WZW in samenwerking met verschillende zorg-, welzijns- en onderwijsinstellingen, het komende jaar kansen ontdekken voor de inzet van VR! Na het webinar zal een projectgroep gevormd worden waarvoor iedereen van harte is uitgenodigd om aan deel te nemen.

Lees hier alvast meer over het project ‘VR in het leerproces’.

Voor wie?
Deze bijeenkomst is bedoeld voor HR-professionals, opleidings- en stagecoördinatoren van onze leden en professionals uit het onderwijs. Deelname is gratis.

Datum
Donderdag 16 februari 2023

Tijdstip
12.00 – 13.00 uur

Locatie
Online bijeenkomst. Je ontvangt na aanmelding tzt een link.

Contact
Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Nienke Freije, 06 -13 784 652.

Aanmelden
Heb je interesse om deel te nemen? Meld je dan snel aan via bovenstaande button.