Vitaliteitsevent | Hoe word jij de (HR) partner bij duurzame inzetbaarheid in jouw organisatie?

Meld je aan
13 december 2022 12.30 - 16.00 uur

Ben jij je ervan bewust dat HR verschillende rollen heeft binnen jouw organisatie? En dat de invulling van deze HR-rollen invloed heeft op de vitaliteit van de medewerkers? De HR-rollen worden uitgewerkt in de Handreiking Duurzame Inzetbaarheid. Hoe vult jouw organisatie de HR-rol in? Welke HR-rol heb jij zelf en hoe geef je daar invulling aan?

Op dinsdagmiddag 13 december a.s. organiseert WZW samen met WGV Zorg en Welzijn een bijeenkomst waarin de HAN de deelnemers plenair meeneemt in alle HR-rollen, die beschreven staan in de handreiking die is ontwikkeld in samenwerking met de HAN, VHPG en WZW.
Daarop volgend bieden we jou (door middel van een 1,5 durende workshop) diepgang in 1 van de volgende 3 HR-rollen naar keuze:

1. HR als interventiepartner
Fitter Nederland geeft je inzicht in preventie versus amplitie (niet beter worden, maar sterker maken) en neemt je mee in de werkvorm ‘vitaliteitslandschap’. Ga op zoek naar wat past bij jouw organisatie en welke verantwoordelijkheden waar liggen. Hoe borg je vitaliteit binnen jouw organisatie?

Er is aandacht voor de fases van gedragsverandering waarin elke fase een andere aanpak vraagt. Waar heb je wel invloed op en waarop niet?
Daarnaast deelt Fitter Nederland succesfactoren en praktische tips.

2. HR als projectontwikkelaar
Phaos laat je kennis maken met Projectmatig Creëren (PMC) met behulp van het lemniscaatmodel. Je gaat aan de slag met wat de projectmanagementmethode PMC voor jou en jouw organisatie kan betekenen.

Naast kennismaking met PMC ga je zelf ook aan de slag met een korte oefening in het schrijven van een heldere projectopdracht met behulp van 9 elementen van de projectdefinitie.

Na deelname heb je een eerste inzicht in wat er bij een project komt kijken en wat dat van jou vraagt. Je krijgt daarnaast praktische handvatten.
Onderwerpen die aan de orde komen:
– Introductie Projectmatig Creëren;
– Wanneer kies je wel/niet voor een project;
– Fasering van een project, met daaraan gekoppeld welke rol je met welke verantwoordelijkheden vervult;
– Hoe je met behulp van de 9 elementen van een projectdefinitie tot een heldere opdracht komt.

3. HR als gesprekspartner
Bureau HTM geeft aan dat HR professionals vaak te maken hebben met medewerkers in organisaties die vanuit 2 dimensies naar vraagstukken kijken. In dit kader gaat het om inzetbaarheid en vitaliteit.

In het krachtenveld tussen directie, leidinggevenden en individuele medewerkers wordt veel gevraagd van de vaardigheid als gesprekspartner vanuit HR oogpunt. Bureau HTM maakt samen met jou een verdieping op die vaardigheid met het eigen maken van de 4-ledige verantwoordelijkheid. Deze techniek/methodiek helpt om vanuit 4 invalshoeken naar thema’s als inzetbaarheid en vitaliteit te kijken.

We gaan verkennen hoe je deze 4-ledige verantwoordelijkheid als HR gesprekspartner toe kunt passen in de dynamiek met verschillende belangen.

De workshop is zo interactief mogelijk. Uitleg en mogelijke toepassing zal kort maar krachtig zijn. Vanuit verschillende invalshoeken en met eigen voorbeelden/casuïstiek gaan we plenair en in kleinere setting stoeien met de methodiek. Algemeen doel is natuurlijk jou te inspireren, verschillende dilemma’s en thema’s uit te wisselen maar bovenal om er een leuke sessie van te maken.

Nieuwsgierig?

Pak je kans op inspiratie, bewustwording, inzichten en een eerste of verdere toerusting in jouw HR-rol en maak hierin de verbinding met jouw praktijksituatie. Schrijf je in voor deze bijeenkomst en één van de 3 workshops!

Voor wie?

  • Verzuimcoördinatoren
  • HR-professionals
  • Arbodeskundigen
  • Adviseurs duurzame inzetbaarheid/vitaliteit

Deze bijeenkomst is kosteloos voor leden van WZW en WGV (max. 60  deelnemers).

DATUM
Dinsdag 13 december 2022

TIJD
12.30 tot 16.00 uur

LOCATIE
Dominicanenklooster, Stadsdam 1, 6851 AH Huissen

DEELNAMEKOSTEN
Deze bijeenkomst is gratis voor leden van WGV en WZW. Niet leden betalen € 50,-.

INFORMATIE
Voor meer informatie over deze bijeenkomst kun je contact opnemen met Marlijn ter Maat, Projectmanager Duurzame Inzetbaarheid, via m.termaat@wzw.nl of 06 82 42 60 07.

AANMELDEN
Je kunt je aanmelden voor deze bijeenkomst door gebruik te maken van de aanmeldbutton bovenaan deze pagina en het bijbehorende inschrijfformulier in te vullen. De keuze van de workshop (1, 2 of 3) kun je aangeven bij ‘Opmerkingen’. Wees er snel bij want er is plek voor maximaal 20 deelnemers per workshop.