Startbijeenkomst inzet Zorgrunners

Meld je aan
05 april 2023 17.00 - 18.00 uur (inloop vanaf 16.45 uur)

Op woensdag 5 april a.s. van 17.00 – 18.00 uur vindt de officiële start plaats van de inzet van Zorgrunners bij ROC Rivor in Tiel. De afgelopen periode is er veel werk verzet door de aangesloten zorgorganisaties en 3 onderwijsinstellingen om de inzet van Zorgrunners tot een succes te maken.

Programma
De genodigden worden die middag meegenomen in het ontwikkelde concept van de Zorgrunners. Om 17.00 uur geven we de aangesloten zorgorganisaties en studenten het podium. Vervolgens staan we stil bij de unieke samenwerking tussen de 3 onderwijsinstellingen. Daarna is er gelegenheid om, onder het genot van een hapje en een drankje, nader kennis te maken met elkaar en gezellig na te praten.

“De zorgrunner was leergierig en spontaan en pakte van alles aan.
Hij was zeer vriendelijk voor de bewoners. Een echte aanwinst!”

Begeleider zorgrunner

Aanmelden
Je bent van harte welkom bij deze bijeenkomst over de totstandkoming en doorontwikkeling van dit traject.
Aanmelden is mogelijk via bovenstaande aanmeldbutton. Geef, indien van toepassing, in het opmerkingenveld van het inschrijfformulier aan met hoeveel personen je aanwezig bent namens jouw organisatie. We zien je aanmelding graag uiterlijk woensdag 29 maart a.s. tegemoet.

Zorgrunners
Zorgrunners zijn studenten van niet-medische opleidingen. Zij volgen een korte opleiding van 3 avonden waarin zij basisvaardigheden krijgen aangeleerd. Vervolgens worden zij ingezet bij een zorgorganisatie waar zij zorgpersoneel helpen met ondersteunende werkzaamheden. Doordat de zorgrunners werk uit handen nemen worden de zorgmedewerkers ontlast. Het kan de organisatie veel opleveren. Zoals op piekmomenten tijdens de zomervakantie en in de decembermaand.

Aanleiding
De krapte op de arbeidsmarkt is een structureel probleem waarbij we op meerdere vlakken op zoek moeten naar oplossingen. Eén daarvan kan het benaderen van nieuwe doelgroepen zijn.
In de zomer van ’22 heeft een pilot plaatsgevonden bij 3 zorgorganisaties waarbij 7 zorgrunners zijn ingezet. De resultaten van deze pilot waren positief. Verschillende zorgrunners hebben hun bijbaan ook na de zomerperiode behouden en sommigen hebben zelfs besloten zich binnen hun studie te gaan richten op ouderen.

Zorgorganisaties
Inmiddels is het aantal deelnemende zorgorganisaties verdubbeld en zijn er maar liefst 19 locaties, verdeeld over deze regio, waar 45 zorgrunners deze zomer aan de slag kunnen.  

Scholing
ROC Rivor, Rijn IJssel en Dulon College hebben gezamenlijk de scholing voor de Zorgrunners vormgegeven op taakniveau en naar de behoeften van de deelnemende zorgorganisaties. Deze mooie, op onderling vertrouwen gebaseerde, samenwerking tussen de 3 onderwijsinstellingen in de regio Gelderland, wordt op deze middag bekrachtigd.

Datum
Woensdag 5 april a.s.

Tijd
17.00 – 18.00 uur (inloop vanaf 16.45 uur)

Locatie
ROC Rivor (hoofdlocatie), Bachstraat 1, Tiel

Parkeren
Gratis op eigen terrein.

Vragen
Heb je vragen of wil je meer informatie, neem dan contact op met Nienke Freije, projectmanager Zorgrunners, via de mail; n.freije@wzw.nl of telefonisch; 06 13 78 46 52.