Slimme Zorg Estafette

06 februari 2023 t/m 10 februari 2023

In februari 2023 vindt de Slimme Zorg Estafette plaats. Slimme zorg en innovatie staan iedere week centraal in een andere regio. Onze regio is aan de beurt van 6 t/m 10 februari.

De Slimme Zorg Estafette wordt georganiseerd van 6 februari t/m 3 maart 2023, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport (VWS). Tijdens de Slimme Zorg Estafette staat innovatie in zorg, welzijn en preventie centraal. Tijdens de SZE staat innovatie centraal in de gehele gezondheidszorg: van preventie tot welzijn en van ondersteuning tot behandeling. Belangrijke thema’s daarbij zijn o.a. de juiste zorg op de juiste plek, anders werken en succesvol opschalen. Het zijn de (domeinoverstijgende) samenwerkingen en interactie met deelnemers die de Estafette maken tot wat het is.

Elke week is er een regio aan zet, waarna het stokje wordt doorgegeven aan de volgende regio. Iedereen is welkom om de activiteiten tijdens de SZE bij te wonen en om zelf een activiteit te organiseren.

De Slimme Zorg Estafette vindt achtereenvolgend plaats in:
  • Regio oost (Overijssel, Gelderland, Flevoland): 6 t/m 10 februari
  • Regio west (Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht): 13 t/m 17 februari
  • Regio noord (Groningen, Friesland, Drenthe): 20 t/m 24 februari
  • Regio zuid (Zeeland, Noord-Brabant, Limburg): 27 februari t/m 3 maart

Daarnaast organiseert het ministerie van VWS een landelijke opening op 6  februari.

Activiteiten

De Slimme Zorg Estafette is een kennismarathon waarin je wordt uitgenodigd om je expertise te delen en van elkaar te leren. Iedereen kan zich bij de Slimme Zorg Estafette aansluiten door een activiteit te organiseren en/of deel te nemen aan de activiteiten van anderen. Centraal staat daarbij wat we samen kunnen bereiken. Want innoveren doe je niet alleen. We hebben elkaar nodig om innovaties breed op te schalen en de zorg te transformeren. Daarom moedigen we organisatoren aan om vooral samen te werken bij het organiseren van een activiteit. En dagen we je uit om je activiteit ook interactief te maken. Met doen, discussiëren en ervaren, vermenigvuldigen we kennis en ontstaan er nieuwe verbindingen.

Webinar Veranderkracht

In samenwerking met Vitavalley, het Vliegwiel en RegioPlus organiseren we vanuit WZW ook een activiteit tijdens de Slimme Zorg Estafette: het Webinar Veranderkracht: Technologische innovatie, hoe krijg je ze mee? op 9 februari 2023. Meer informatie en aanmelden voor dit webinar.

Registreren voor de Slimme Zorg Estafette

Wil je meer informatie, een activiteit organiseren of je registreren voor de SZE? Ga naar de website van de Slimme Zorg Estafette.