Webinar ouder- en werknemerschap in balans

Meld je hier aan!
10 oktober 2023 15.00 - 16.30

Vergroot werkvermogen, vitaliteit en arbeidspotentie van jonge ouders

Geef jij leiding aan een team met jonge ouders? Dan heb jij een essentiële rol in het creëren van een gezinsvriendelijke werkomgeving. Of ben jij (HR)-professional met vitaliteit/duurzame inzetbaarheid in portefeuille? Dan kun je invloed uitoefenen door het ontwikkelen van beleid en/of door het adviseren van leidinggevenden op dit thema.

In dit webinar ontdek je hoe je een zwangere medewerker/aanstaande ouder optimaal begeleidt in het werk. Daarnaast ontdek je welke stappen jij kunt zetten naar een gezond verlof en succesvolle terugkeer van jouw teamlid/medewerker.

Life event
Wat gebeurt er wanneer een medewerker aankondigt een baby te krijgen? De periode van zwangerschapsverlof en terugkeer na verlof kan een onzekere periode zijn. Landelijk valt bijna 29% van de vrouwen uit na hun verlof en meer dan 65% kijkt negatief terug op de manier waarop ze weer terug aan het werk gingen. Maar liefst 38% van de nieuwe moeders gaat op zoek naar ander werk. En binnen zorgorganisaties liggen deze cijfers vaak nog hoger. Zo blijkt uit cijfers van CBS/TNO uit 2018 en het door Mom-Inc. uitgevoerde onderzoek in 2020, in samenwerking met de Radboud Universiteit.

Positief begeleiden
Als leidinggevende/HR-professional wil je life events als deze positief begeleiden en dat kan ook! Je hebt, zo blijkt eveneens uit onderzoek, invloed op een succesvolle terugkeer van ouders in het werkproces. Dit doe je op basis van (nog te ontwikkelen) beleid en het voeren van het goede gesprek.

Dit webinar kan jou daarin ondersteunen, onder meer door:

  • kennis van de cijfers en trends;
  • wetenschappelijke inzichten gecombineerd met praktijkverhalen;
  • handvatten om werkende ouders te faciliteren;
  • tips voor het voeren van het gesprek: waar kan je het wel en niet over hebben;

tips voor het passend begeleiden van medewerkers gedurende de zwangerschap, het verlof en bij hun terugkeer in het werk.

Mom Inc.
Dit webinar wordt gegeven door Mom Inc. Mom Inc. ondersteunt organisaties bij het creëren van een oudervriendelijke werkomgeving. De werkwijze van Mom Inc. is interactief, praktijkgericht en gebaseerd op onderzoek en positieve psychologie.

Voor wie?

Dit Webinar is bedoeld voor leidinggevenden, HR-professionals en professionals die duurzame inzetbaarheid en/of vitaliteit in hun portefeuille hebben.

Deze bijeenkomst is bestemd voor leden van WZW, WGV, Transvorm en Zorg aan Zet

Datum
Dinsdag 10 oktober 2023

Tijdstip
15.30 – 16.30 uur

Locatie
Online bijeenkomst. Je ontvangt na aanmelding t.z.t. een Teams-link.

Kosten
Deze online bijeenkomst is gratis voor leden van WZW, WGV, Transvorm en Zorg aan Zet.

Informatie
Heb je vragen of wil je meer informatie over deze bijeenkomst? Neem dan contact op met
Marlijn ter Maat (Projectmanager Duurzame Inzetbaarheid), 06 – 82 42 60 07.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden voor deze bijeenkomst door op bovenstaande button te klikken en het bijbehorende inschrijfformulier in te vullen.