Online inspiratiesessie: Vitaal binnen de overgang!

Meld je aan
15 juni 2022 14.30 tot 16.00 uur

Vergroot het werkvermogen, de vitaliteit en de arbeidspotentie van vrouwen in en na de overgang

We weten dat de overgang impact heeft op het werkvermogen van vrouwen, en dat is niet nodig! Vrouwen kunnen met de juiste informatie, aandacht en behandeling het werk veel beter aan. Het verstevigen van de arbeidsproductiviteit heeft op korte termijn direct effect, maar ook op langere termijn een mooie bijvangst. Vrouwen die het zelfvertrouwen en het werkvermogen kunnen behouden staan vitaler in het werk en stromen sneller en makkelijker door naar een eventuele volgende carrièrestap.

Overgangsvriendelijk werkklimaat
Om uiteindelijk een overgangsvriendelijk werkklimaat te kunnen realiseren, is een aanpak op meerdere niveaus nodig. Dus naast de vrouwelijke medewerkers van 45+, zijn ook de (team)managers, verzuimprofessionals en de bedrijfsarts een belangrijke schakel in dit geheel. HR-adviseurs kunnen hier op verschillende vlakken een waardevolle rol in spelen.

Kies jij als werkgever voor een overgangsvriendelijk werkklimaat?
Vanuit HR en/of als leidinggevende kan je veel betekenen in deze overgangsperiode van een vrouw, zonder er expliciet over te praten. Jij kunt in de organisatie een bijdrage leveren aan het vriendelijker maken van het werkklimaat en het werkvermogen en vitaliteit van deze vrouwen verbeteren. Daar wordt iedereen beter én blijer van.

Marieke Schurink en Miranda Domburg van Menokracht nemen jullie mee in de volgende onderwerpen:

– Hoe zien overgangsklachten eruit die impact hebben op het werk?
– Do en don’ts aan de hand van praktijksituaties.
– Handvatten om je medewerkers in deze levensfase te ondersteunen.
– Stappen die gezet kunnen worden naar een overgangsvriendelijk werkklimaat.

Voor wie?
Deze inspiratiesessie is speciaal ontwikkeld voor HR-specialisten, organisatieadviseurs en managers die de arbeidspotentie van vrouwen van 45+ zien en willen inzetten en waarborgen in hun organisatie.

Datum
Woensdag 15 juni 2022

Tijdstip
14:30 – 16:00 uur

Locatie
Online bijeenkomst via Zoom. Je ontvangt na aanmelding tzt een zoomlink

Kosten
Deze online bijeenkomst is gratis voor leden van WZW en WGV.

Informatie
Heb je vragen of wil je meer informatie over deze bijeenkomst? Neem dan contact op met Projectmanager Duurzame Inzetbaarheid Marlijn ter Maat, 06 – 82 42 60 07.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden voor deze bijeenkomst door op bovenstaande button te klikken en het bijbehorende inschrijfformulier in te vullen.