Leernetwerk vitaliteit: Vitaal ouder worden

Meld je aan
12 september 2022 14.00 tot 16.00 uur

Tijdens deze derde leernetwerkbijeenkomst staat het thema ‘Vitaal ouder worden’ centraal.


Behoefte aan balans

In iedere levensfase heeft een medewerker persoonlijke behoefte aan ondersteuning om mentaal en fysiek fit te blijven. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat veranderingen in de levensloop sterk samenhangen met het welzijn en de motivatie van zorg- en welzijnsprofessionals. Om vitaal ouder te kunnen worden op het werk is het belangrijk dat je kennis hebt over verschillende veranderingen in je lichamelijke- en/of mentale belastbaarheid.

Een en ander is opgenomen in het leeftijdsdimensiemodel De Lange en Kooij (2019) dat aangeeft dat er verschillende leeftijdscategorieën zijn waarin een zorg- en welzijnsprofessionals zich (jong of oud) kan bevinden als het gaat om belastbaarheid.

 


Figuur 1: Leeftijdsdimensiemodel

Programma
In 2020/2021 hebben Hogeschool Arnhem en Nijmegen, enkele V&V organisaties in de regio en WZW de handen ineen geslagen en is het programma ‘Behoefte aan balans’ ontwikkeld en in de praktijk uitgevoerd. De V&V organisaties hebben dit programma intern gefaciliteerd. De focus ligt hierbij op de leefsituatie-leeftijd en organisatie-leeftijd waarbij de werk-privé balans centraal staat. Samen met HR zijn medewerkers aan de slag gegaan om invloed uit te oefenen op deze werk-privé balans en hiermee het zelfmanagement op dit thema te vergroten.

Nieuwsgierig?
Dan ben je uitgenodigd om aan te sluiten bij het leernetwerk vitaliteit waarin je aan de hand van een best practise wordt meegenomen in het opzetten van een traject van projectplan tot en met implementatie en evaluatie binnen je eigen organisatie. We gaan graag met de deelnemers in gesprek over hoe je inzicht krijgt in de behoefte van de medewerker en HR. En of het programma mogelijk in een behoefte van jullie organisatie voorziet en of er een (door)ontwikkeling van de kennis en kunde gewenst is binnen jouw organisatie en binnen de sector.

Voor wie?

  • Verzuimcoördinatoren
  • HR-professionals
  • Arbodeskundigen
  • Adviseurs duurzame inzetbaarheid

Deze bijeenkomst is voor leden van WZW.

DATUM
Maandag 12 september 2022

TIJD
14.00 tot 16.00 uur

LOCATIE
WZW, Leidenweg 70, 6843 LD Arnhem

Mocht een fysieke bijeenkomst door de dan geldende corona-maatregelen niet mogelijk zijn, dan zetten we het om in een online bijeenkomst via Microsoft Teams. Uiteraard zullen we iedereen die zich aangemeld heeft in dit geval zo snel mogelijk op de hoogte stellen.

DEELNAMEKOSTEN
Deze bijeenkomst is gratis voor leden van WZW.

INFORMATIE
Voor meer informatie over deze bijeenkomst kun je contact opnemen met Marlijn ter Maat, via m.termaat@wzw.nl of 06 82 42 60 07.

AANMELDEN
Je kunt je aanmelden voor deze bijeenkomst door gebruik te maken van de aanmeldbutton bovenaan deze pagina. Wees er snel bij want er is plek voor maximaal 15 deelnemers.