Leernetwerk vitaliteit: Eigen regie door medewerkers

Meld je aan
19 april 2022 11.30 - 13.30 uur

De vragen die tijdens de introductiebijeenkomst van het leernetwerk vitaliteit bij verschillende deelnemers naar boven kwamen zijn: ‘Hoe laat je het onderwerp vitaliteit bewust landen bij de medewerkers? Wanneer nemen medewerkers eigen regie over (eigen) vitaliteit. Hoe creëer je inzicht bij medewerkers dat wanneer ze eerst goed voor zichzelf zorgen, ze nog beter voor de ander kunnen zorgen?

Tijdens deze bijeenkomst gaan we samen op zoek naar ideeën en (mogelijke) antwoorden op deze vragen met de volgende aandachtspunten:

 • Interventies gericht op de medewerker.
 • De houding van de organisatie bij het inzetten van interventies (op medewerkersniveau)
 • Invloed van het personeelsbeleid op het bereiken van de medewerker.
 • De rol van de medewerker, HR en de leidinggevende.

Sluit aan en wordt geïnspireerd om stappen te zetten binnen het onderwerp vitaliteit!

Inspiratie

Ter inspiratie voor deze bijeenkomst delen we de infographic van Kraamzorg Zuid-Gelderland. Zij hebben eerder hun best practice gedeeld met de brancheorganisatie geboortezorg (BO). Lees welke stappen zij hebben genomen om hun programma ‘Aantrekkelijk Werkgeverschap’ vorm te geven en wat de opbrengsten voor de medewerker en de organisatie zijn voor duurzame inzetbaarheid en vitaliteit. (link).
Margreth Hulswit, manager Kraamzorg Zuid Gelderland, Regio Nijmegen, Beuningen, Druten en West Maas & Waal en programmamanager ‘Aantrekkelijk Werkgeverschap’, zal de bijeenkomst starten met het delen van hun verhaal.

Programma

 • Best practice van Kraamzorg Zuid-Gelderland.
  Margreth neemt je mee in hun programma ‘Aantrekkelijk werkgeverschap’; een programma opgezet voor- en door medewerkers.
 • Ervaren van een interventie gericht op het nemen van eigen regie op duurzame inzetbaarheid/vitaliteit. Jij kruipt in de huid van een medewerker die deelneemt aan een interventie met als onderwerp ‘communicatie’, zoals deze plaats heeft gevonden binnen het programma van Kraamzorg Zuid-Gelderland. Deze interventie wordt begeleid door Nancy van den Heuvel.
 • Tijd voor dialoog.
  Jij en de andere deelnemers delen de verkregen inzichten vanuit de presentatie en interventie. Daarnaast is er ruimte om vragen te stellen en te sparren. Je deelt ideeën en mogelijkheden om medewerkers in verbinding te brengen met vitaliteit.

Voor wie?

 • Verzuimcoördinatoren
 • HR-professionals
 • Arbodeskundigen
 • Adviseurs duurzame inzetbaarheid

Deze bijeenkomst is voor leden van WZW.

DATUM
Dinsdag 19 april 2022

TIJD
11.30 tot 13.30 uur

LOCATIE
WZW, Leidenweg 70, 6843 LD Arnhem

DEELNAMEKOSTEN
Deze bijeenkomst is gratis voor leden van WZW.

INFORMATIE
Voor meer informatie over deze bijeenkomst kun je contact opnemen met Marlijn ter Maat, via m.termaat@wzw.nl of 06 82 42 60 07.

AANMELDEN
Je kunt je aanmelden voor deze bijeenkomst door gebruik te maken van de aanmeldbutton bovenaan deze pagina. Wees er snel bij want er is plek voor maximaal 15 deelnemers.