Leernetwerk Verzuim – Versnelde WIA-beoordelingsprocedure

Meld je aan
13 april 2023 14.30 – 16.30 uur

Vereenvoudigde WIA-beoordeling voor 60-plussers van het UWV? Zeker!
Sinds eind 2022 worden 60-plussers niet langer meer door een verzekeringsarts beoordeeld om te bepalen of ze in aanmerking komen voor een arbeidsongeschiktheidsuitkering (WIA).

Het is één van de maatregelen die minister Karien van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid eind 2022 heeft aangekondigd om iets te doen aan de achterstanden bij de sociaal-medische beoordelingen waar het UWV mee kampt.

Experts aan het woord

Willeke Nijkamp, arbeidsdeskundige bij – en mede eigenaar van – Vitaal Verder neemt je mee:

  1. in feiten, achtergronden én de eerste bevindingen van de vereenvoudigde WIA-beoordeling 60-plussers;
  2. in een doorkijkje naar de toekomst; welke toekomstige ontwikkelingen zijn te verwachten, ook met betrekking tot een eventuele herijking van het beoordelingssysteem;
  3. in wat punt 1 en 2 betekenen voor jouw dagelijkse werkzaamheden als HR-professional/verzuimexpert.
Casuïstiek

Graag stemt WZW dit leernetwerk zoveel mogelijk af op jullie vragen en wensen t.a.v. de 60-plus WIA-beoordeling. Vandaar de uitnodiging om je eigen praktijkvoorbeeld/casus vooraf vast te delen met ons. Willeke zal deze praktijksituaties verwerken in het leernetwerk. Schijf je in voor het leernetwerk via bovenstaande aanmeldbutton en stuur je casus (uiterlijk 31 maart a.s.) naar m.termaat@wzw.nl.

Verzuimhelpdesk

Heb je de dagen na het leernetwerk nog vragen over de WIA-beoordeling van 60-plussers of andere arbo-vraagstukken, dan kan je via de helpdesk verzuim altijd contact zoeken met Vitaal Verder en deze vragen alsnog stellen. Ook kan je een casus voorleggen en hier advies op ontvangen.
Als lid van WZW ontvang je gratis advies via de Verzuimhelpdesk van Vitaal Verder. Daarnaast krijg je 20% korting op arbeidsdeskundig advies. Van dit aanbod kun je het hele jaar door gebruikmaken.

Voor wie?

  • Verzuimcoördinatoren
  • HR-professionals
  • Arbodeskundigen
  • Adviseurs duurzame inzetbaarheid/vitaliteit

Deze bijeenkomst is bestemd voor leden van WZW (max. 20 deelnemers).

Datum
Donderdag 13 april 2023

Tijdstip
14.30 – 16.30 uur

Locatie
WZW, Leidenweg 70, 6843 LD Arnhem

Kosten
Deze bijeenkomst is gratis voor leden van WZW.

Informatie
Heb je vragen of wil je meer informatie over deze bijeenkomst? Neem dan contact op met Projectmanager Duurzame Inzetbaarheid Marlijn ter Maat, m.termaat@wzw.nl of 06 – 82 42 60 07.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden door op de aanmeldbutton te klikken en het bijbehorende inschrijfformulier in te vullen. Wacht niet te lang, want er is slechts ruimte voor 20 deelnemers. Daarna word je automatisch op de wachtlijst geplaatst.