Leernetwerk verzuim: In gesprek over een ABC

Aanmelden
18 oktober 2022 14.00 - 16.00 uur
In gesprek over een ABC: Aanpak Burn-out en Conflict

Zie jij bij een medewerker – die altijd gemotiveerd en energiek aan het werk was, plezier had in zijn/haar werk en die het niet erg vond om een tandje bij te zetten – haar/zijn eigen belangen opzij schuiven om het werk af te krijgen? Of krijg jij signalen dat een medewerker gaat piekeren en steeds slechter slaapt?
Wat kan de medewerker zelf doen en wat kan jij doen om te voorkomen dat de medewerker zich ‘leeg’ gaat voelen, dat er lichamelijke klachten ontstaan of deze erger worden?

Vroegsignalering, voorkomen en reduceren
Wist je dat er een sterk verband bestaat tussen enerzijds stress en burn-outklachten en anderzijds het ontstaan van wrijving en conflict? Of juist andersom? Daarom is er tijdens dit leernetwerk niet alleen aandacht voor vroegsignalering van stress & burn-out, maar is er ook aandacht voor voorkomen en reduceren van conflictsituaties.

Ben jij de persoon waarbij input wordt gevraagd bij discussies tussen medewerkers, wanneer er een verschil van inzicht is ontstaan tussen medewerkers en directie of er een verschil in interpretaties van arbeidsvoorwaarden is ontstaan en/of heb je te maken met ontslagkwesties? Dan is het zeker de moeite waard om aan te sluiten bij dit leernetwerk. Weet wat jij kan doen vanuit jouw functie en welke oplossingsrichtingen er bestaan om een conflict voor te zijn, te reduceren of tot een goede afronding te komen.

Experts aan het woord

Voor deze bijeenkomst hebben wij twee experts op dit gebied uitgenodigd:

Casuïstiek
Graag stemt WZW het leernetwerk zoveel mogelijk af op jullie vragen en wensen. Vandaar de uitnodiging om je eigen casus voorafgaand aan de bijeenkomst alvast te delen met de experts via m.termaat@wzw.nl. Zij zullen deze praktijksituaties (geanonimiseerd i.v.m. privacy) verwerken in het leernetwerk.
Ter inspiratie voor het aanleveren van een eigen casus delen we hier alvast een casus vanuit Aanpak Burn-out en Conflict.

Wat levert de bijeenkomst jou op?

  • Antwoord op jouw vragen ten aanzien van (dreigend) conflict, stress en een burn-out.
  • Behandeling van eigen casuïstiek.
  • Leren van vragen en casuïstiek van andere deelnemers.
  • Aan de weet komen waardoor conflict, stress en burn-outklachten ontstaan.
  • Inzicht in welke oplossingsrichtingen er zijn en wat je zelf kunt doen.
  • Concrete handvatten om binnen jouw organisatie aan de slag te gaan met ABC.

Kosteloos online advies
De bijeenkomst duurt 2 uur, waarin we met 2- of 3-tallen in gesprek gaan, er ruimte is voor een kleine quiz, terugkoppelingen plaatsvinden en er een duidelijke link ligt tussen theorie en praktijk. In de periode na het leernetwerk mag elke deelnemer in overleg eenmalig 30 minuten kosteloos gebruik maken van online advies of -coaching van Buro de Waal of MediationManagers.

Voor wie?

  • Verzuimcoördinatoren
  • HR-professionals
  • Arbodeskundigen
  • Adviseurs duurzame inzetbaarheid

Deze bijeenkomst is voor leden van WZW.

DATUM
Dinsdag 18 oktober 2022

TIJD
14.00 tot 16.00 uur

LOCATIE
WZW, Leidenweg 70, 6843 LD Arnhem

Mocht een fysieke bijeenkomst door de dan geldende corona-maatregelen niet mogelijk zijn, dan zetten we het om in een online bijeenkomst via Microsoft Teams. Uiteraard zullen we iedereen die zich aangemeld heeft in dit geval zo snel mogelijk op de hoogte stellen.

DEELNAMEKOSTEN
Deze bijeenkomst is gratis voor leden van WZW en gaat door bij minimaal 6 deelnemers.

INFORMATIE
Voor meer informatie over deze bijeenkomst kun je contact opnemen met Marlijn ter Maat, via m.termaat@wzw.nl of 06 82 42 60 07.

AANMELDEN
Je kunt je aanmelden voor deze bijeenkomst door gebruik te maken van de aanmeldbutton bovenaan deze pagina. Wees er snel bij want er is plek voor maximaal 20 deelnemers.