Leernetwerk stage- en opleidingscoördinatoren

Aanmelden
08 juni 2023 10.00 tot 12.30 uur
Stagediscriminatie

Iedere student verdient een stage met de juiste begeleiding en goede randvoorwaarden. Dit betekent onder andere dat stagediscriminatie uitgebannen moet worden. Dit is dan ook onderdeel van het ‘stagepact’ waarin afspraken tussen alle partners in en rondom het middelbaar beroepsonderwijs zijn gemaakt. ROC Nijmegen werkt aan gelijke kansen binnen de BeroepsPraktijkVorming (BPV).

Sprekers
Femke Spoeltman – van der Veen, projectleider aanpak stagediscriminatie en stagepact bij ROC Nijmegen, neemt ons tijdens het leernetwerk mee in relevante ontwikkelingen en geleerde lessen vanuit het ROC.
Lieke Hertman, manager BPV bureau bij ROC Nijmegen, vertelt vervolgens over de context binnen zorg en welzijn en hoe zij in het matchingsproces van stageplaatsen met studenten hiermee omgaan.

Stagediscriminatie gaat verder dan het matchingsproces
Ook op de werkvloer kunnen stagiaires gediscrimineerd worden. Hoe kan je ruimte bieden aan stagiaires om hun verhaal over discriminatie te delen? En hoe voorkom je het? Hierbij is stagebegeleiding van zowel het onderwijs – alsook het werkveld van groot belang.
Aan de hand van casussen bespreken we met elkaar hoe we met stagediscriminatie op de werkvloer om kunnen gaan en hoe we het kunnen voorkomen.

Voor wie?
Deze bijeenkomst is bedoeld voor opleidings- en stagecoördinatoren van onze leden. Deelname is gratis.

Datum
Donderdag 8 juni 2023

Tijdstip
10.00 – 12.30 uur inclusief een lunch

Locatie
WZW, Leidenweg 70, 6843 LD Arnhem.
Het is mogelijk de auto gratis te parkeren voor ons pand.

Contact
Heb je nog vragen of wil je meer informatie over het Leernetwerk opleidings- en stagecoördinatoren? Neem dan contact op met Nienke Freije, 06 -13 784 652 of Jennifer de Boer, 06 – 82 834 708.

Aanmelden
Heb je interesse om deel te nemen? Meld je dan snel aan via bovenstaande button. Wees er op tijd bij want er is plek voor slechts 25 deelnemers. Daarna word je automatisch op een wachtlijst geplaatst.