Leernetwerk loopbaanontwikkeling – Loopbaanontwikkeling & behoud

Meld je aan
25 april 2023 09.30 - 12.30 uur

Op dinsdag 25 april a.s. organiseren we de derde bijeenkomst van het leernetwerk loopbaanontwikkeling met als thema: Loopbaanontwikkeling & behoud. In het programma staan het delen van best practices en netwerken rondom het thema behoud centraal.
Daarnaast nemen we je mee in de wereld van ACT, Acceptance and Commitment Therapy en hoe dit kan bijdragen aan het behoud van jouw collega’s.

Programma

Vieren of falen?
We starten de ochtend met kennis delen op het gebied van loopbaanontwikkeling en behoud. Welke thema’s spelen er bij jouw organisatie? Wat heeft gewerkt en zou je graag willen delen? Wat is er binnen jouw organisatie al eens uitgerold en was een succes of is juist misschien wel gigantisch mislukt? Wat kunnen we daarvan leren? In groepjes delen we ervaringen op verschillende thema’s, die eerder door deelnemers werden aangedragen:

  • Talentgericht werken & ontwikkelen
  • Stimuleren van interne mobiliteit
  • Duurzaam binden van jongeren aan de organisatie
  • ?

Is er een thema dat jij graag aan bod wil laten komen of dat je graag zou willen bespreken? Laat het ons uiterlijk dinsdag 18 april a.s. weten, dan zorgen we ervoor dat ook dit thema aan bod komt.

ACT en behoud; een introductie.
Annemarie Klomp, loopbaancoach bij WZW, neemt je mee in de wereld van ACT (Acceptance and commitment therapy). ACT is een nieuwe vorm van gedragstherapie waarin verschillende technieken worden gecombineerd. Het doel van ACT is psychologische flexibiliteit, waarbij mensen beter leren omgaan met de grillen van het leven en dus minder snel uitvallen.

Je gaat ook zelf aan de slag met een aantal oefeningen zodat je ervaart wat ACT kan opleveren.

Resultaten uit een groot Zweeds onderzoek onder medewerkers van zes grote Zorg en Welzijnsorganisaties tonen aan dat een interventie op basis van ACT langdurige uitval van medewerkers kan voorkomen. In het betreffende onderzoek werd aangetoond dat na 2 jaar de langdurige uitval met maar liefst 21% werd gereduceerd. Significante cijfers! We nemen je daarom graag mee in dit gedachtegoed dat je ook kunt inzetten voor jouw organisatie ten behoeve van het behoud van medewerkers. Je gaat ook zelf aan de slag met een aantal oefeningen zodat je ook ervaart wat ACT kan opleveren.

Wil jij erbij zijn? Meld je dan snel aan via bovenstaande aanmeldknop! Er is plek voor maximaal 30 personen.

Voor wie?

  • Loopbaan- en/of reïntegratiecoaches
  • HR-professionals met loopbaanontwikkeling in hun portefeuille
  • Medewerkers die zich bezig houden met talent- en/of loopbaanontwikkeling

Deze bijeenkomst wordt kosteloos georganiseerd voor leden van WZW.

Datum
Dinsdag 25 april 2023

Tijdstip
09.30 – 12.30 uur

Locatie
WZW, Leidenweg 70, 6843 LD Arnhem.

Informatie
Heb je vragen over het leernetwerk loopbaanontwikkeling? Neem dan contact op met Wies Koopman via w.koopman@wzw.nl of bel 06 – 302 44 965.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden via bovenstaande aanmeldknop. Wees er op tijd bij want het aantal plekken is beperkt!