De kracht van storytelling 

Meld je aan!
10 juni 2024 14.00 - 16.30 uur

Storytelling is een krachtig middel in de toolbox van marketingcommunicatieprofessionals. Niet alleen bij voor de hand liggende onderwerpen als het laden van het werkgeversmerk of om je dienstverlening pakkend neer te zetten. Storytelling werkt juist ook goed bij taaiere en strategische vraagstukken als een nieuwe organisatiekoers, een organisatiestructuurwijziging of om de gevolgen van een nieuw protocol of beleidsmaatregel voor verschillende doelgroepen inzichtelijk te maken. 

In de leernetwerkbijeenkomst Communicatie over storytelling op maandag 10 juni a.s. gaan we dieper in op de kansen van storytelling bij onder meer strategische vraagstukken. We gaan samen aan de slag, delen ervaringen en leren brancheoverstijgend van elkaar. Kom ook en laat je inspireren!

PROGRAMMA
De kracht van een verhaal is ongekend. Door verhalen komen onderwerpen tot leven, krijgen ze een emotionele lading. In verhalen kun je naar boven brengen wat iemand bezighoudt en motiveert, wat zorgt voor herkenning en acceptatie. Daardoor draagt storytelling bij aan het leren, verbinden en veranderen. In de leernetwerkbijeenkomst gaan we dat ervaren. Communicatie-expert Zwany Huiting neemt ons mee in de basisprincipes en -elementen van storytelling, hoe je het succesvol inzet en wat het jouw organisatie oplevert.

Expert Zwany Huiting
Zwany Huiting adviseert zorg- en overheidsorganisaties over hun communicatie, ze schrijft teksten die de boodschap overbrengen en regisseert de communicatie. Dat doet zij door aandachtig te luisteren, scherp te analyseren, daadkrachtig op te treden en creatieve oplossingen te realiseren. Vanuit het geloof in de kracht van communicatie om mensen te verbinden, draagvlak te creëren en veranderprocessen vorm te geven. Via haar website www.storytellingindezorg.nl geeft zij een inkijkje hoe zij storytelling toepast in de praktijk.

En verder…
Er is alle ruimte om zelf jouw ervaring met storytelling (de succesvolle en minder geslaagde) in te brengen, en er samen van te leren. Neem dus jouw best practise mee! Tijdens het leernetwerk gaan we bovendien met elkaar brainstormen om te komen tot creatieve oplossingen. Ook is er tijdens het leernetwerk ruimte om te netwerken.

Deze bijeenkomst is bedoeld voor:

  • Marketing- en communicatieprofessionals van zorg- en welzijnsorganisaties in Midden-, Zuid- en Zuidwest-Gelderland

Deze bijeenkomst wordt kosteloos georganiseerd voor leden van WZW.

Datum
Maandag 10 juni 2024

Tijdstip
14.00 – 16.30 uur (inloop vanaf 13.45 uur)

Locatie
Kantoor WZW, Leidenweg 70, 6843 LD Arnhem

Informatie
Heb je vragen over het leernetwerk Communicatie? Neem dan contact op met manager communicatie Inez Pelgröm, i.pelgrom@wzw.nl | 06 – 82 59 55 59.

Aanmelden
Meld je aan via onderstaande aanmeldknop.
Er zijn voor deze bijeenkomst maximaal 25 plekken beschikbaar. Daarna word je automatisch op een wachtlijst geplaatst.