Brainstormsessie VR in het leerproces

Meld je aan
17 april 2023 13.30 tot 16.00 uur

Binnenkort starten we met een klankbordgroep bestaande uit onze leden en onderwijsorganisaties die op zoek gaat naar kansen voor de inzet van VR. We focussen ons hierbij op de 1e jaars zorgopleidingen omdat hier het begeleidingstekort het grootst is. We trappen af met een brainstormsessie op 17 april a.s. waarin we tot een definitieve klankbordgroep willen komen.

Onlangs organiseerden we een inspiratiewebinar waarin we je meenamen in de ontwikkelingen rondom Virtual Reality (VR) in het leerproces. We gingen in op de aanleiding en kansen die de inzet van VR biedt, waarom het essentieel is om als onderwijs en zorg- en welzijnsinstellingen samen te werken en gingen dieper in op het project in 2023.

Aanleiding
Het tekort aan begeleidingscapaciteit in de zorg is een groot vraagstuk waarmee we te maken hebben bij het opleiden van (toekomstige) zorgprofessionals. In 2022 zijn met behulp van het traject ‘Vrij denken over begeleiding’ alternatieve vormen van begeleiding bedacht die organisaties in staat stellen om met de huidige begeleidingscapaciteit een toenemende begeleidingsvraag op te vangen met minimaal gelijkblijvende kwaliteit. De inzet van VR in het leerproces is daar één van.

Waarom Virtual Reality?

  • Het kan inspelen op het zo goed mogelijk laten landen van (toekomstige) zorgprofessionals in het werkveld.
  • Het heeft een sterk leerrendement: het is zo meeslepend dat jouw lichaam en brein zullen reageren alsof je echt in de gesimuleerde situatie verkeert en deze ervaring ook zo opslaan.
  • Het biedt kansen om (gedeeltes van) een stage vorm te geven.
  • VR kan bijdragen aan de flexibilisering van onderwijs doordat leerlingen er, onafhankelijk van tijd, gebruik van kunnen maken.
    En nog veel meer!

Lees hier alvast meer over het project ‘VR in het leerproces’.

Meepraten?
Heb je interesse in het project gekregen en wil je aansluiten bij een eerste brainstormsessie?
Dan nodigen we je van harte uit op ons kantoor op maandag 17 april a.s. Samen met onderwijs en werkveld willen we gaan brainstormen en bespreken hoe een mogelijke samenwerking eruit kan komen te zien.

Voor wie?
Deze bijeenkomst is bedoeld voor HR-professionals, opleidings- en stagecoördinatoren van onze leden en professionals uit het onderwijs. 

Datum
Maandag 17 april 2023

Tijdstip
13.30 – 16.00 uur

Locatie
WZW kantoor, Leidenweg 70, Arnhem (parkeren kan gratis voor de deur)

Contact
Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Nienke Freije, 06 -13 784 652.

Aanmelden
Heb je interesse om deel te nemen? Meld je dan snel aan via bovenstaande button.
Mocht je na aanmelding onverhoopt verhinderd zijn, laat het ons dan z.s.m. even weten. Dan kunnen wij alsnog geïnteresseerden verwelkomen die op de wachtlijst terecht zijn gekomen.