Geplaatst op 19 december 2019 17:20

Waarschuwingsregister in de media

Afgelopen week is het Waarschuwingsregister Zorg en Welzijn meerdere keren in het nieuws geweest. Hieronder een overzicht:

De Volkskrant van zaterdag 14 december: over een zorgmedewerker die geld stal van haar opa.
Rhijja schrijft over het verdwijnen van geld uit de portemonnee van haar opa die in een verzorgingshuis woont. Ze gaat zelf op onderzoek uit en vindt uiteindelijk de dader die vervolgens ontslagen wordt door de zorgorganisatie. Rhijja benoemt ook het nut van het Waarschuwingsregister, maar dat het jammer is dat nog niet alle organisaties hierbij zijn aangesloten en dat ze hoopt op een verplichtstelling.

Op maandag 16 december wordt het opgepakt door 5 uur live op rtl 4, waar Rhijja Jansen vertelt hoe ze de diefstal ontdekten en hoe ze de dader gepakt hebben.

Gisteren, woensdag 18 december, heeft Hart van Nederland er ook een item aan besteed en vertelt Jelle Boonstra, directeur van RegioPlus, over het Waarschuwingsregister en de verplichtstelling. Het item over het Waarschuwingsregister begint op 4 minuut 20. Let op: de titel bij het item doet geen recht aan de inhoud van het item zelf.

Ook in Spijkers met Koppen was er aandacht voor: https://www.nporadio2.nl/spijkersmetkoppen/gemist/video/11951/de-opa-van-rhijja-jansen-werd-bestolen-in-verzorgingshuis

De items in de media laten het belang zien van een veilige zorgrelatie. Dat kunnen we bereiken door met zo veel mogelijk organisaties aan te sluiten op het Waarschuwingsregister Zorg en Welzijn. In de regio Midden- en Zuidwest-Gelderland zijn zorgorganisaties LuciVer, Welzijn Zorg en Wonen, Stichting zorggroep Ena, Jados en Expertisecentrum Wondzorg al aangesloten. Volg hun goede voorbeeld!
Meer informatie over het waarschuwingsregister? Of vragen over aansluiting? Neem contact op met projectmanager Maurits Follender Grossfeld, m.follendergrossfeld@wzw.nl / 026 389 89 83.