Geplaatst op 18 oktober 2018 17:05

Vacature Projectmanager Instroom, 32-40 u/pw

Bijdragen aan vernieuwing op de arbeidsmarkt van Zorg en Welzijn?

WZW
WZW is de Werkgeversvereniging voor Zorg en Welzijn in Gelderland. Er zijn ruim 100 zorg- en welzijnsorganisaties bij ons aangesloten. Samen met onze leden werken we aan een duurzame balans op de regionale arbeidsmarkt voor Zorg en Welzijn. Natuurlijk werken we daarvoor ook samen met onderwijspartners, overheid en het bedrijfsleven. Wij bieden daartoe een sterk netwerk, dienstverlening en stimuleren en faciliteren kennisdeling en samenwerking van Zorg en Welzijn in innovatieve projecten vanuit bestuurlijk draagvlak. Instroom, doorstroom en uitstroom zijn daarbij de leidende thema’s.

Wat ga je doen? Verantwoordelijkheden en resultaatgebieden:
Als projectmanager Instroom ben je verantwoordelijk voor het netwerk van Recruitment, online loopbaanplatform Werkeninzorgenwelzijn.nl, professionaliteitsbevordering van recruitmentprofessionals en het regionaal infopunt Zorg en Welzijn. Een mooie uitdaging zeker in deze tijd van arbeidsmarkttekorten.

Transparantie start met het delen van informatie over vraag en aanbod. Werkeninzorgenwelzijn.nl is het grootste vacature- en loopbaanplatform voor Zorg en Welzijn in de regio waarmee WZW haar leden de mogelijkheid biedt om zich als werkgever te profileren en al hun vacatures te plaatsen. Daardoor wordt de kans op het vinden van geschikte professionals vergroot. Je zorgt er samen met onze communicatieadviseur voor dat alle leden hun vacatures publiceren, het platform geoptimaliseerd wordt en draagt vanuit WZW bij aan de landelijke ontwikkeling van een gezamenlijk vernieuwend loopbaanportal.

Je onderhoudt het netwerk van recruitmentprofessionals bij onze leden en stimuleert samenwerking op instroom-thema’s vanuit een gedeelde agenda. Je organiseert daartoe bijeenkomsten, faciliteert kennisdeling, schrijft projectplannen en begeleidt de uitvoering daarvan. Op basis van ontwikkelingen, trends en behoefte, organiseer je ook professionaliteitsbevordering in de vorm van trainingen, workshops of masterclasses op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie (van strategisch recruitment, onboarding, employer branding, doelgroepgericht werven tot technologische innovaties binnen dit vakgebied).

Met alle activiteiten om mensen te behouden en nieuwe mensen aan te trekken voor Zorg en Welzijn, zoals onder andere landelijke en regionale campagnes, wordt een toestroom van geïnteresseerden verwacht. Daarom wordt een landelijk welkomstpanel ingericht waarvanuit mensen doorverwezen worden naar het regionale infopunt. Doel daarvan is om geïnteresseerden op weg te helpen naar een baan binnen de sector en dat mensen die al in de sector werken en op zoek zijn naar iets anders, voor de sector behouden blijven. De geïnteresseerde wordt door middel van maatwerk in contact gebracht met een partij (bijv. werkgevers, UWV) of een instrument (bijvoorbeeld Sterk in je werk, een oriëntatiebaan, een netwerkgesprek, een BBL-traject, speeddates etc). Jij vult de rol van coördinator en werkt vanuit afspraken samen met genoemde stakeholders. Je wordt ondersteunt door ervaren loopbaancoaches die de verwijzingen verzorgen.

Positie:
Als projectmanager rapporteer je aan de directeur-bestuurder. Je werkt nauw samen met alle collega’s en wordt perfect ondersteund door onze afdeling communicatie. Vanuit je functie onderhoudt je actief contact met leden (met name recruitment- en HR-professionals), onderwijs en andere stakeholders. Vanuit WZW neem je deel in het landelijke projectleidersoverleg rondom de regionale infopunten en het initiatief tot een gezamenlijk loopbaanplatform.

Wat breng je mee?

  • Je bent een energieke, klantgerichte initiator en projectmanager met doorzettingsvermogen, een hbo, hbo+ of wo werk- en denkniveau.
  • Minimaal 5 jaar werkervaring met projectmanagement en innovatie binnen Recruitment, waar je een heldere visie op hebt.
  • Affiniteit met, en/of kennis van arbeidsmarktvraagstukken binnen Zorg en Welzijn.
  • Breng je een relevant Gelders netwerk mee op tactisch niveau (zorg, welzijn, onderwijs, overheid), dan is dat een pré.
  • Ervaring met het onderhouden en gebruiksvriendelijk inrichten van een online platform is een pré.

Je houdt ervan om meerdere ballen hoog te houden en kunt dan ook uitstekend plannen en organiseren.

Je competentieprofiel:
WZW gelooft dat mensen optimaal en met plezier presteren als ze hun potentieel (competenties en talenten) optimaal kunnen inzetten en ontwikkelen! We zijn op zoek naar iemand die zich herkent in de volgende kerncompetenties: initiatief, sociabiliteit en netwerken, klantgerichtheid, doel- en resultaatgerichtheid, samenwerken en creativiteit.

Wat bieden wij?

Het betreft een functie voor 32- 40 uren per week. Inschaling: afhankelijk van opleiding en werkervaring volgen wij schaal 55 cao Ziekenhuizen. Wij bieden je een jaarcontract met de intentie tot verlenging. Daarnaast krijg je een plek binnen een dynamische werkomgeving. Je werkt binnen een ambitieus team met informele werksfeer, korte lijnen en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en ondernemerschap.

Enthousiast? Reageer!
Wij nodigen je van harte uit om te reageren vóór 11 november via info@wzw.nl t.a.v. Pascalle Neijenhuis, directeur-bestuurder a.i. In de week van 12 november ontvang je een terugkoppeling. De eerste gesprekken vinden plaats in de week van 19 november en zullen (na selectie) gevolgd worden door een tweede gespreksronde en een arbeidsvoorwaardengesprek. Een competentietest maakt onderdeel uit van de procedure.

Meer informatie?
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Susanne Haarsma of Loeke Salemans. Heb je vragen over de procedure? Dan kun je terecht bij Wendy Penning. Zij zijn bereikbaar via 026-38 98 983 of info@wzw.nl.