Anton Bussink

Projectmanager

Tot midden 2020 was ik werkzaam als manager in Afrikaanse ziekenhuizen. Daar werd ik regelmatig geconfronteerd met forse tekorten aan adequaat getrainde verpleegkundigen en medisch ondersteuners. Ik was dan ook erg blij dat ik na terugkomst in Nederland gelijk aan de slag kon bij WZW. Hier zet ik als projectmanager van het project Strategisch Regionaal Opleiden Ziekenhuizen mijn tanden in de opleidingsproblematiek binnen de ziekenhuizen in onze regio.

We zullen alle zeilen bij moeten zetten om voldoende personeel te trainen ten einde de kwaliteit van zorg in de toekomst te garanderen. Deze problematiek dient zich er enorm voor om regionaal aangepakt te worden. Bij WZW vind ik de drive en de kennis om deze problemen collectief aan te pakken. Vanuit een neutrale positie kunnen we diverse uiteenlopende partijen aan dezelfde tafel krijgen, de laatste getallen bespreken en samen naar duurzame oplossingen voor de tekorten zoeken. Prachtig om deze processen en stappen te mogen begeleiden!

Wil je meer weten of sparren over het opleiden van gespecialiseerde verpleegkundigen en medisch ondersteuners binnen de ziekenhuizen? Of bijvoorbeeld over capaciteitsopbouw in het algemeen, het opleidingen van gespecialiseerde verpleegkundigen en medisch ondersteuners en FZO-raming door het Capaciteitsorgaan? Neem dan contact met me op!

Ontmoet hier de rest van onze collega's Bekijk alle teamleden