Geplaatst op 23 augustus 2019 10:23

Subsidieregeling Zorg Praktijkleren

Maak op eenvoudige en goedkope wijze gebruik van de subsidiemogelijkheden binnen Zorg Praktijkleren.

Hoe werkt de subsidieregeling praktijkleren?
Jouw organisatie bood in schooljaar 2018-2019 één of meerdere leerwerkplekken aan voor BBL- en/of HBO duaal leerlingen, waarmee je investeert in nieuwe en gemotiveerde medewerkers voor onze sector Zorg en Welzijn. Daarvoor maak je gebruik van SectorplanPlus en heb je informatie ingevoerd in SABA, het portal dat de regionale werkgeversorganisaties hebben laten bouwen voor de verantwoording van het SectorplanPlus. Voor de kosten van de begeleiding van deze leerlingen kun je nu ook een beroep doen op de subsidieregeling Praktijkleren. Het gaat dan om een (jaarlijks) bedrag van maximaal €2.700,- per leerling.

In het portal van SectorplanPlan heb je, voor de activiteiten A en B, al deelnemers- en opleidingsgegevens ingevoerd. Een deel van die gegevens is ook nodig om de subsidie Praktijkleren aan te vragen. De regionale werkgeversorganisaties, hoofdaanvrager van het SectorplanPlus hebben besloten een koppeling aan te brengen tussen het SectorplanPlus-portal en het Praktijkleren portal van Gilde-BT, waardoor gegevens automatisch kunnen worden gekoppeld en je ook direct, eenvoudig en snel de subsidie Praktijkleren kunt aanvragen. Hierdoor bespaar je veel tijd en geld!

Let op: je kunt tot maandag 16 september 2019 vóór 17.00 uur de aanvraag indienen.

Meer informatie?
Kijk op www.zorg-praktijkleren.nl of neem contact op met projectleider Maurits Follender Grossfeld van WZW via m.follendergrossfeld@wzw.nl / 026 – 389 89 83.