Geplaatst op 27 juni 2019 15:26

Sterk in je werk week: samen een boost geven aan behoud van medewerkers

Om er met elkaar voor te zorgen dat we voldoende medewerkers hebben om altijd goede zorg en maatschappelijke dienstverlening te kunnen bieden, is focussen op verhogen van de instroom niet genoeg. We willen dat medewerkers duurzaam inzetbaar blijven, dat ze met plezier en voldoening hun werk kunnen (blijven) doen en dat ze behouden blijven voor de organisaties én voor de sector.
Om onze werkgevers te ondersteunen in hun beleid en activiteiten op gebied van behoud, wordt er dit jaar voor het eerst landelijk door de werkgeversverenigingen Zorg en Welzijn een “Sterk in je werk-week” georganiseerd, van 18 tot en met 22 november.

Met gesloten beurs stellen deelnemende werkgevers activiteiten open voor medewerkers van andere deelnemende werkgevers. De activiteiten kunnen heel breed zijn, maar zijn alle gericht op de vitaliteit, (loopbaan)ontwikkeling en persoonlijke groei van de individuele medewerker. Denk aan een stoelmassages, lezing over mantelzorg en werk, een workshop Talent in kaart of mindfulness, een yogasessie of bijeenkomst over personal branding. Meld je als deelnemende werkgever aan en geef  samen met je collega-organisaties behoud van onze medewerkers een boost!

Op dinsdag 3 september informeren wij je graag uitgebreid over de activiteiten en plannen voor die week in onze regio.