Geplaatst op 9 mei 2019 10:16

Speciaal voor de sector Welzijn: toekomstverkennende studiereis

Het welzijnslandschap verandert en om hier goed op voorbereid te zijn is het van belang om te leren van best practices. Daarom hebben wij speciaal voor onze welzijnsleden een uniek aanbod: met korting op studiereis Wonen, welzijn en zorg naar Zweden, van 9 tm/ 11 oktober 2019. Deze reis wordt georganiseerd door de Zorgalliantie, partner van WZW.

Toekomstverkennende studiereis
In de studiereis verken je de mogelijke toekomst: hoe zou wonen, welzijn en zorg in Nederland eruit kunnen zien over 15 jaar? In deze reis is Zweden het voorbeeld: Daar had men in 1992 het percentage vergrijzing dat wij vandaag de dag in Nederland hebben. Zweden is in 1992 al begonnen met wetgeving vergelijkbaar met onze WMO en zorgwetgeving: lokale zorg inzetten, het sluiten van instituties, minder zorg in het ziekenhuis.
Deze studiereis heeft thema’s als gemeentelijke visie op lokale wonen, welzijn en zorg, lokale zorgstructuren, inzet van eigen kracht en technologie en circulaire benadering van bedrijfsvoering en huisvesting.

Je vindt hier meer informatie over deze studiereis.

Aanbod welzijnsleden WZW
Afhankelijk van het aantal deelnemers is de prijs per persoon ca. € 1.700 euro voor werkbezoeken en dagprogramma, vlucht, vervoer ter plaatse, overnachtingen op basis van logies en ontbijt in tweepersoonskamer en alle maaltijden. Niet inbegrepen: persoonlijke uitgaven ter plaatse. Als lid van WZW ontvang je een korting van € 500 euro per organisatie. Al ingeschreven? Uiteraard ontvang je de korting dan alsnog.

Meer inhoudelijke en praktische informatie over de reis vindt je op de website van Zorgalliantie. Ook kun je voor meer informatie contact opnemen met Wendy Kemper (06 – 832 55 998).