Week van Zorg & Welzijn - 13 t/m 18 mrt 2017

Week van Zorg & Welzijn 2017 - 13 tot en met 18 maart

Tijdens de jaarlijkse Week van Zorg & Welzijn openen zorg- en welzijnsinstellingen (landelijk)  hun deuren voor het grote publiek. Bijna 50 zorg- en welzijnsorganisaties in Gelderland deden mee aan dit landelijke evenement. Gedurende de Week organiseerden zij activiteiten zoals rondleidingen, demonstraties, workshops en presentaties. Dit alles om nieuwe medewerkers, cliënten, patiënten en vrijwilligers te werven, naamsbekendheid te vergroten en familieleden en vrienden van werknemers of cliënten een goed beeld te geven van het reilen en zeilen binnen zorg- en welzijnsorganisaties.

In 2017 doen in onze regio mee:

Stichting Bio, Elver, Stichting Bethanië, Solidez, Innoforte, De Waalboog, Entrea, Driestroom, RijnWaal Zorggroep, Zideris, de Karmel Wonen en Dagbesteding, Attent Zorg en Behandeling (meerdere locaties), Rijn IJssel Cluster Zorg, De Kroon Zorginstelling BV, ziekenhuis Rivierenland, Leger des Heils Gelderland, Karakter, kinder- en jeugdpsychiatrie, Siza, STMR, Mondmedicentrum, Vilente, 's Heeren Loo regio Zuidoost Nederland, Gelderse Stichting tot Beheer en Bewindvoering ter Bescherming Van Meerderjarigen, SZR (Stichting Zorgcentra Rivierenland), Domus Magnus - De Sterreschans, Koninklijke Visio, Woonzorgnet, EvitaA, SWOA, Woonzorgcentrum Vreedenhoff, Zorg Villa Hamer, Pluryn, Norschoten, Thuiszorg Evital, Stichting Hulpdienst Nijmegen, ZZP-Zorgthuis, Stichting Maria, Service Apotheek, Iriszorg, Insula Dei, Stichting Samen Zorgen, Verian, ROC Nijmegen

 

Aanmelden als organisatie

WZW coördineert voor de regio Gelderland deze landelijke dag en verzorgt voor u als deelnemende organisatie promotiemateriaal en publiciteit in de media. Als lidinstelling ontvangt u het promotiepakket gratis en profiteert u daarnaast van de publiciteit die WZW genereert (via digitale en gedrukte media). Klik hier om uw organisatie aan te melden voor de Week van Zorg en Welzijn 2017. Voor meer informatie over de Week van Zorg en Welzijn kunt u contact opnemen met Wendy Penning, w.penning@wzw.nl / 026 389 89 83 of Inez Pelgröm, i.pelgrom@wzw.nl / 026 389 89 83.
 
Informatiefolder campagne Week van Zorg en Welzijn en advertentietarieven huis-aan-huis special Zorg en Welzijn.
 

Zorgspecial                                              

Speciaal ter gelegenheid van de Week van Zorg en Welzijn is de zorgspecial uitgebracht. Deze krant is in onze regio in een oplage van ruim 405.000 stuks huis aan huis verspreid vanaf zaterdag 4 maart.

Klik hier voor de zorgspecial 2017.

Klik hier voor de zorgspecial 2016.

 

Heel Holland Zorgt

Vanaf 13 maart zendt SBS6 het programma Heel Holland Zorgt uit. Dit tv-programma staat geheel in het teken van ontdekken hoe zorg en welzijn werkt. Bekende Nederlanders gaan op bezoek bij een instelling en lopen mee. Heel Holland Zorgt is van 13 t/m 17 maart te zien om 15:30 uur op SBS 6 en om 00:30 uur is er een herhaling.

Informatie over de Week van Zorg en Welzijn is ook te vinden in Zicht Op De Betuwe en Zicht Op De Gelderse Vallei.

            

 

Kick-off in 2016 met Klaas van Kruistum

De Week startte met de landelijke kick-off op maandagochtend. In Gelderland kwam Klaas van Kruistum, De Mol uit Wie is de Mol? naar Ziekenhuis Rivierenland Tiel om samen met groep 8 van de Stefanusschool uit Tiel een kijkje te nemen in de wereld achter de zorg. Wat is er allemaal voor nodig om goede zorg en dienstverlening te kunnen bieden? Ze kregen een tour langs verborgen plekken in het ziekenhuis. 

   
Foto's gemaakt door Marco Hamelink, www.marco-hamelink.nl 

 

Slotdag Week van Zorg en Welzijn 2016

                                 
Open mond festival bij Mondmedicentrum.                         Zelfgebakken cake bij de Appelbloesem, Siza.

   
Een schoolklas bezoekt het Piratenproject van de Sint Maartenskliniek. Meer informatie: www.maartenskliniek.nl 
 

  
 Fysio- en ergotherapie voor ouderen met dementie bij De Waalboog. En een lekkere kop koffie.