Leerlingenpoule zij-instroom

Zorg- en welzijnsorganisaties in de regio, het Astrum College en WZW hebben enkele jaren geleden gezamenlijk de Leerlingenpoule zij-instroom opgezet. Een aantrekkelijk leerwerktraject voor zij-instromers die de overstap naar Zorg en Welzijn willen maken. Tevens een laagdrempelige manier voor werkgevers om deze specifieke groep voor hun organisatie te werven.

Dankzij de unieke arbeidsvoorwaarden kunnen de zij-instromers gemakkelijker de overstap naar Zorg & Welzijn maken. Zij krijgen een tweejarige combinatieopleiding VIG3 /MZ3, gaan aan de slag bij een van de deelnemende zorg- en welzijnsorganisaties én ontvangen vanaf dag één een volwaardig salaris. Deze dubbelkwalificatie is uniek en voor zowel de organisatie als de werknemer van belang. De werknemer is breder inzetbaar én behaalt in de verkorte opleiding van twee jaar, twee diploma´s.

Bijzonder aan de samenwerking tussen de deelnemende werkgevers is bovendien dat geïnteresseerde zij-instromers zijn geworven middels één gezamenlijke vacature voor alle deelnemende zorg- en welzijnsorganisaties. Op deze manier werken we met elkaar aan de instroom van nieuwe professionals voor Zorg en Welzijn in onze regio. Een bijkomend resultaat is dat de zorgorganisaties elkaar beter leren kennen. Ook buiten de leerlingenpoule om de contacten geïntensiveerd zijn sinds de start van dit project.

De eerste leerlingenpoule is in juni 2018 gestart. In 2021 zijn we zeven lichtingen verder. Sinds de start van het project zijn er ongeveer veertig opleidingsplaatsen per jaar extra gecreëerd. Voor de werving van deze leerwerkplek wordt gebruik gemaakt van onder andere Sterk in je Werk, de Gelderse matchtafels en de Ontdekdezorg week. Via diverse kanalen worden geïnteresseerden geïnformeerd over deze, en wanneer beter passend, andere instroommogelijkheden.

Houd onze kanalen en deze pagina in de gaten voor de start van nieuwe leerlingenpoules of neem contact met ons op voor meer informatie.

In the spotlight

Nieuwe vacature leerlingenpoule online: Verzorgende IG en begeleider

Zij-instromers kunnen weer solliciteren op een leer-/werkplek waarbij zij binnen twee jaar worden omgeschoold tot Verzorgende/Begeleider (mbo-niveau 3) en twee diploma’s ontvangen: Verzorgende IG en Maatschappelijk Zorg.

Leerlingenpoule
Lees verder

Onze leden

DIT Coaching
Sint Maartenskliniek
GGZ centraal
Het Schild
Solutions In Care
Insula Die Huize Kohlman
SKAR
Klimmendaal
Onder De Bomen
Gemeente Arnhem
Icare
ZZG zorggroep
NKDI
Zorggroep ena
Stichting Moviera
iXperium Health
PSW
Het Maanderzand
Ziekenhuis Gelderse Vallei
's Heeren Loo
Zorgcentra De Betuwe
Radboudumc
Vitaal Thuiszorg
Attent Zorg en Behandeling

Overige projecten van: Thema Opleiden, stage en begeleiding