Imagocampagne Ik Zorg.

De landelijke publiekscampagne Ik Zorg. is een samenwerking van het Ministerie van VWS en branche-, beroeps-, werknemers- en werkgeversorganisaties in Zorg en Welzijn. Doel van de campagne is meer mensen enthousiast maken en behouden voor de sector. De campagne is gestart in 2018 en heeft een meerjarig karakter. In onze regio sluiten we actief op de campagne aan, in samenwerking met onze aangesloten werkgevers. We gebruiken Ik Zorg. als vliegwiel voor realistische beeldvorming en voorlichting over leren en werken in Zorg en Welzijn én het uitdragen van beroepstrots.

In de campagne vertellen professionals uit Zorg en Welzijn wat ze doen, waar ze trots op zijn en wat ze willen dat ánderen weten over werken in Zorg en Welzijn. Daarnaast wordt er waardering uitgesproken over mensen werkend in de sector. In de campagne staan medewerkers in Zorg en Welzijn centraal.

Weloverwogen keuze

In onze regio ondersteunt de Ik Zorg-campagne het doel om steeds meer mensen te laten kiezen voor een loopbaan in Zorg en Welzijn en deze ook duurzaam binnen de sector voortzetten. Ook mensen van buiten de sector laten we middels Ik Zorg. zien dat werken in Zorg en Welzijn zo veel meer is dan zij wellicht dachten. We zorgen voor positief realistische voorlichting aan diverse doelgroepen, zodat zij weloverwogen kiezen voor leren en/of werken in onze sector en behouden blijven.

Aan de campagne hebben we een ambassadeursnetwerk gekoppeld. Professionals van zorg- en welzijnsorganisaties zijn geënthousiasmeerd om zich als ambassadeur aan te melden en in te zetten. Op die manier zetten we optimaal de kracht van ons netwerk in. Wil je meer weten over het ambassadeursnetwerk en wat dit voor jouw organisatie kan betekenen? Bekijk de projectpagina of neem contact op met onze collega Yvonne.

Onze leden

SPA Peutercentra
Pluryn
Sante Partners
RIBW Nijmegen & rivierenland
Zorggroep Maas&Waal
Buro Maks
KION
iXperium Health
Astrum college
Neboplus
Innoforte
Gemeente Arnhem
Vreedenhoff
Zorg Plus
Health Transformation Community
Spectrum Elan
GSBB
Bindkracht10
Gasthuis St Jan De Deo
HdS Zorg
's Heeren Loo
Opella
Zorgburo De Liemers
Wondzorg Arnhem

Overige projecten van: Thema Imago en Voorlichting