Ambassadeursnetwerk Zorg en Welzijn

Er zijn veel mensen nodig die (blijven) kiezen voor werken in Zorg en Welzijn om aan de zorgvraag te kunnen voldoen. Om zoveel mogelijk mensen te enthousiasmeren en informeren over de veelzijdigheid van de sector, heeft onze regio een ambassadeursnetwerk. Met de inzet en enthousiasme van onze ambassadeurs dragen we uit hoe veelzijdig, waardevol én leuk het werk in onze sector is.

We zorgen voor positief realistische voorlichting aan diverse doelgroepen, zodat zij weloverwogen kiezen voor leren en/of werken in onze sector en behouden blijven. Wie kunnen dat nu beter overbrengen dan de zorg- en welzijnsprofessionals zelf!
We zetten ambassadeurs in de leeftijd tot 30 jaar in, specifiek voor de voorlichting van jongeren. Daarnaast hebben we ambassadeurs in de leeftijd vanaf 30 jaar, die zich meer richten op zij-instromers.

Kracht van ons netwerk optimaal benutten

Ook jouw organisatie kan deelnemen aan het ambassadeursnetwerk van onze regio door professionals hiervoor vrij te maken. De ambassadeurs worden ingezet voor regionale activiteiten en krijgen daarvoor een training in communicatie- en prestatievaardigheden aangeboden. Zij beschikken dus over de juiste vaardigheden om anderen te enthousiasmeren en te informeren over de kansen die de breedte van de sector biedt.

WZW faciliteert het netwerk en jaagt het aan. Je werkt aan de beeldvorming van het werken in de sector en daarmee van het werken in jouw organisatie. Daarmee nemen we gezamenlijk verantwoordelijkheid voor duurzame balans op de arbeidsmarkt van Zorg en Welzijn in onze regio.

Wat betekent deelname voor de ambassadeurs en voor de organisatie?

  • Deelname aan minimaal vier tot zes regionale activiteiten per jaar (online en/of offline). Welke activiteiten dat zijn wordt afgestemd met de ambassadeurs;
  • Jaarlijks(e) online of offline inspiratie- en netwerksessie(s) waar de ambassadeurs elkaar kunnen inspireren over de invulling van hun ambassadeursrol;
  • Deelname aan de training communicatie- en presentatietechnieken;
  • Ondersteuning vanuit de organisatie waar de ambassadeur werkt bij het vormgeven van de ambassadeursrol en de tijd om deze rol goed in te vullen. Dit najaar worden de ambassadeurs getraind én er worden nieuwe ambassadeurs geworven. Werkt jouw organisatie nog niet met ambassadeurs? Dan is dit de kans om daarmee aan de slag te gaan.

Wil je meer weten over het ambassadeursnetwerk en wat dit voor jouw organisatie kan betekenen? Neem contact op met onze collega Yvonne.

In the spotlight

Flyer Ambassadeurs Zorg en Welzijn

Meld je aan als ambassadeur van Zorg en Welzijn en dragen uit hoe veelzijdig, waardevol én leuk het werk in onze sector is. Daarmee draag je bij aan positief realistische voorlichting aan diverse doelgroepen, zodat zij weloverwogen kiezen voor leren en/of werken in onze sector en behouden blijven.

Onze leden

Luciver
Sterker Sociaal Werk
Actief Zorg
ZZG zorggroep
NEO Huisartsenzorg
Attent Zorg en Behandeling
Pleyade
AWVN
Dulon College
Onder De Bomen
GGZ centraal
A&S zorg
HAN
FNV
Woondroomzorg
PSW
Innoforte
NKDI
Huisartsen Gelderse Vallei
Jah Jireh Woonzorg
Bindkracht10
Compleet Mensenwerk
Mee Gelderse Poort
ROC Nijmegen

Overige projecten van: Thema Imago en Voorlichting