Werken bij WZW

Werken bij WZW

Concreet bijdragen aan een evenwichtige regionale arbeidsmarkt?
De dynmiek van de arbeidsmarkt vindt u terug bij WZW. In welke functie u ook werkt, u bent altijd betrokken bij arbeidsmarktvraagstukken die cruciaal zijn voor de leden van WZW. Vraagstukken die bovendien direct van invloed zijn op de situatie binnen de regionale arbeidsmarkt voor Zorg en Welzijn in Gelderland. Binnen een team met ondernemende, betrokken en ambitieuze professionals. 

 

 

Werkeninzorgenwelzijn.nl

WZW werft ook via haar platform www.werkeninzorgenwelzijn.nl, waar je alle vacatures, stages, vrijwiligerswerk, vakantiewerk en interim opdrachten vanuit Zorg en Welzijn in Gelderland (regio Arnhem, Nijmegen, Ede en Rivierenland) vindt! 

 

 

Openstaande vacatures

 

  • Vacature Programmamanager

WZW, Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn Gelderland, 36-40u pw

 

Bijdragen aan vernieuwing op de arbeidsmarkt van Zorg en Welzijn?

WZW is de Werkgeversvereniging voor Zorg en Welzijn in Gelderland. Er zijn 85 zorg- en welzijnsorganisaties bij ons aangesloten (75% van alle fte’s in onze regio). Vanuit gedeelde waarden werken wij met een team van 15 professionals samen met onze leden aan een duurzame balans op de regionale arbeidsmarkt voor Zorg en Welzijn. Natuurlijk werken we daarvoor ook samen met onderwijspartners, overheid en het bedrijfsleven.

De arbeidsmarkt is subregionaal georganiseerd. Wij bieden daartoe een sterk netwerk, dienstverlening en stimuleren en faciliteren kennisdeling en samenwerking van Zorg en Welzijn in innovatieve projecten vanuit bestuurlijk draagvlak. Instroom, doorstroom en uitstroom zijn daarbij de leidende thema’s. WZW vertegenwoordigt Zorg en Welzijn als grootste werkgever op de Gelderse arbeidsmarkt en adresseert en agendeert regionale vraagstukken via koepelorganisatie Regioplus ook op de landelijke agenda’s.

WZW vertaalt landelijke ontwikkelingen tijdig naar gevolgen voor de regionale arbeidsmarkt. Van denken naar doen: onze realisatiekracht is ons handelsmerk. We tonen ondernemerschap vanuit visie, proberen uit en begeven ons buiten gebaande paden om concrete resultaten te boeken.  

 

Verantwoordelijkheden en resultaatgebieden van programmamanager:

Je bent medeverantwoordelijk voor de vertaling van (landelijke) ontwikkelingen naar concrete oplossingen voor de regionale arbeidsmarkt. Je rol als netwerker/verbinder is daarbij belangrijk: samen met je collega’s onderhoudt je contacten met leden, onderwijspartners, overheid en andere stakeholders. Je weet wat er speelt, waar belangen en kansen liggen die passen bij de corebusiness van WZW. De thema’s zijn Arbeidsmarktbeleid, Onderwijs/Kwalificeren, Instroom en Duurzame Inzetbaarheid. In overleg en op basis van je ervaring, netwerk en affiniteit kijken we met welke programma’s je aan de slag gaat.
 

Werken langs vaste organisatiestructuren lost niet alle problemen op. Een focus alleen op analyse, planning en beheersing werkt niet. Voor een goed resultaat is ook energie, inspiratie, commitment en scheppend vermogen nodig. Je initieert, faciliteert en organiseert samenwerking tussen leden, onderwijspartners en andere stakeholders (bestuurlijk en tactisch niveau). Je weet draagvlak te creëren voor plannen en anderen te enthousiasmeren om daaraan bij te dragen. Je bent zowel inhoudelijk als bedrijfsmatig verantwoordelijk voor je programma. Dit programma vertaalt zich verder naar projecten. Daartoe werk je nauw samen met al je collega’s.

 

Positie:

Als programmamanager rapporteer je aan de directeur-bestuurder.

 

Wat breng je mee?

  • Je bent een energieke, klantgerichte initiator met doorzettingsvermogen, een HBO+ of WO-werk- en denkniveau;
  • Minimaal 5 jaar werkervaring met project-, innovatie- en verandermanagement;
  • Affiniteit met, en kennis van arbeidsmarktvraagstukken binnen Zorg en Welzijn en de benoemde thema’s;
  • Ervaring met subsidietrajecten, van aanvraag tot verantwoording;
  • Breng je een relevant Gelders netwerk mee op tactisch/bestuurlijk niveau (zorg, welzijn, onderwijs, overheid), dan is dat een pré.

 

Je competentieprofiel:

WZW gelooft dat mensen optimaal en met plezier presteren als ze hun potentieel (competenties en talenten) optimaal kunnen inzetten en ontwikkelen! Onderaan vind je daarom het uitgebreide competentieprofiel. 

 

Wat bieden wij?

Het betreft een fulltime functie (36-40 uur). Inschaling: afhankelijk van opleiding en werkervaring volgen wij schaal 65 cao Ziekenhuizen en 10% bruto pensioenvergoeding. Wij bieden je een jaarcontract met de intentie tot verlenging. Daarnaast krijg je een plek binnen een dynamische werkomgeving. Je werkt binnen een ambitieus team met informele werksfeer, korte lijnen en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en ondernemerschap.

 

Hoe gaan we te werk?

Wij nodigen je van harte uit om te reageren voor 6 september. In de week van 11 september ontvang je een terugkoppeling. De eerste gesprekken vinden plaats in de week van 18 en zullen (na selectie) gevolgd worden door een tweede gespreksronde en een arbeidsvoorwaardengesprek. Een competentietest maakt onderdeel uit van de procedure.

 

Meer informatie?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met drs. Pascalle Neijenhuis (directeur –bestuurder a.i.). Heb je vragen over de procedure? Dan kun je terecht bij Wendy Penning via 026 - 3898983 of info@wzw.nl.

Solliciteren kan via ons vacatureplatform www.werkeninzorgenwelzijn.nl of klik op deze link

 

Wij hebben begrip voor acquisitie maar geven er de voorkeur aan om zelf en via ons vaste bureau Aim4 te werven.

 

 

Bijlage Je competentieprofiel:

Initiatief

Je bruist van de energie, signaleert kansen en mogelijkheden om het bereiken van doelen te bevorderen en de gang van zaken te beïnvloeden. Je steekt actief energie in het opbouwen en onderhouden van een netwerk van invloed en creëert kansen en mogelijkheden om het bereiken van het doel te bevorderen en de gang van zaken te beïnvloeden. Je haakt met plannen en strategieën in op toekomstige ontwikkelingen en langere termijn kansen voor WZW.

 

Overtuigingskracht

Jij weet iedereen mee te krijgen, durft voorop te lopen en soms ook gewoon te besluiten het te gaan doen! Je bent in staat om anderen op krachtige wijze de voordelen en mogelijkheden van voorstellen in te laten zien en met argumenten en op gepaste wijze aan te sluiten op de motieven van de ander. Daartoe zet je diverse overtuigingsstrategiën in waarbinnen je ook altijd het belang van de ander meeneemt. Je lobbyt bij de juiste personen om draagvlak voor je (complexe) voorstellen te creëren en kunt een gestructureerd betoog houden met gedoseerde argumentatie en timing.

 

Klantgerichtheid

Je hebt scherp oog voor de diensten en ondersteuning die de klant verwacht, denkt actief mee en komt met oplossingen die zowel inspelen op de belangen en wensen van deze klant, als ook van de andere leden van WZW. Je speelt met het ontwerpen van strategieën en plannen in op belangrijke ontwikkelingen bij de klant(groepen), komt met nieuwe aanpakken waarmee klanten nu en in de toekomst benaderd kunnen worden en stimuleert en faciliteert anderen om actief klantgericht te opereren.

 

Doel- en resultaatgerichtheid

Je weet hoe je van ‘denken naar doen’ komt en krijgt energie van het behalen van concrete resultaten (op korte- en langetermijn)! Je stelt voor je programma uitdagende en ambitieuze (maar haalbare) doelstellingen op, definieert en realiseert daarbij meetbare resultaten op de langere termijn en maakt afspraken over de wijze waarop doelen behaald kunnen worden. Je mobiliseert collega’s en expertise, faciliteert anderen en neemt obstakels voor hen weg. Je stuurt tijdig bij door de strategie te veranderen, wanneer de resultaten of doelen niet behaald dreigen te worden en onderzoekt mogelijke afbreukrisico’s van opdrachten voordat deze worden geaccepteerd.

 

Samenwerken

Je maakt optimaal gebruik van de deskundigheid en talenten van anderen en stelt vertrouwen in hen waardoor je zaken ook kunt loslaten. Je begeleidt, geeft anderen podium en gaat voor het gezamenlijek eindresultaat.

Ook de expertise bij leden van WZW zet je in (voor én door elkaar)! Je benoemt in teams gemeenschappelijke factoren om de teamgeest en het belang van het gezamenlijk resultaat te versterken. Je ziet mogelijkheden om met andere organisaties gezamenlijk op te trekken en zaken op te zetten (met oog voor kosten en sensitiviteit voor diverse belangen en samenwerking).

 

Creativiteit

Originele ideeën komen vaak bij jou vandaan! Je doet voorstellen voor vernieuwende producten, werkwijzen of benaderingen, zoekt naar (betere) alternatieven voor de huidige aanpak en durft te experimenteren. Ook van projecten die niet succesvol zijn, leer je! Je herkent originele zienswijzen, benaderingen en ideeën van anderen, om daarop voort te bouwen. Daarbij kun je bestaande structuren en werkwijzen loslaten. Voor WZW combineer je bestaande en nieuwe ideeën en oplossingen tot een uniek idee, concept of oplossing. 


 

Sociabiliteit en netwerken

Je legt contacten binnen en buiten de organisatie, die nuttig zijn voor de eigen positie en weet deze uit te bouwen. Je bent toegankelijk voor anderen in sociale situaties, brengt personen die iets voor elkaar zouden kunnen betekenen in verbinding en bouwt en onderhoudt een uitgebreid netwerk van zowel formele als informele aard. Je zorgt ervoor op de hoogte te zijn van belangrijke personen en netwerken die relevant zijn voor de functie en organisatie, legt contacten met personen van diverse niveaus en achtergronden en zoekt actief de samenwerking op.