Geplaatst op 28 februari 2021 19:03

Organiseer ook een Beweegchallenge!

De afgelopen maanden hebben wij met ons WZW-team met veel plezier een Beweegchallenge gedaan. Samen zijn we helemaal van Arnhem naar Barcelona gelopen! Weliswaar virtueel, maar de kilometers zijn allemaal echt gemaakt. Met de gouden regel van 10.000 stappen per dag hebben we ons beste beentje voor gezet, en zijn we de uitdaging aangegaan om ondanks het thuiswerken in de donkere wintermaanden toch goed te bewegen, gezellig samen met collega’s.

Er is de afgelopen maanden dus flink wat afgewandeld, gefietst en gesport door de WZW-ers. We hielden elkaar op de hoogte en stimuleerden elkaar om naar buiten te gaan, weer of geen weer. Er werden veel berichten en foto’s gedeeld en al wandelend hielden we telefonische werkoverleggen.
En iedere week was er een ludieke opdracht die tot veel creativiteit en hilariteit leidde. Een hele leuke en verfrissende manier om overdag meer naar buiten te gaan voor de nodige vitamine D, het thuiswerken draaglijker te maken, en in verbinding te blijven met je collega’s buiten alleen werkgerelateerde onderwerpen.

Want in deze tijden van drukte, crisis en thuiswerken is het juist van belang om je gezond te voelen. Door te investeren in fysieke en mentale gezondheid, investeren we in onze vitaliteit. Wanneer we vitaal zijn, zitten we lekkerder in ons vel. En zitten we lekker in ons vel, dan kunnen we het werk en de thuissituatie goed aan.


Organiseer je eigen Beweegchallenge!

Wij hebben een Beweegchallenge kit samengesteld, zodat jij nu ook samen met je organisatie of afdeling de challenge zelf kunt doen! Met deze kit, kan iedereen die wilt zelf een Beweegchallenge organiseren, voor en door collega’s. Wij raden het iedereen van harte aan!

Bewegen is belangrijk voor je fysieke en mentale vitaliteit. Via de Beweegchallenge stimuleer je collega’s in beweging te komen en ondersteun je de mogelijkheid om de betrokkenheid tussen collega’s te vergroten. Genoeg redenen om op een vrij simpele manier een grote impact te creëren, door je collega’s uit te nodigen om deel te nemen aan een Beweegchallenge. De Beweegchallenge is een gezonde manier van samen ondernemen, maar het belangrijkste van deze uitdaging is natuurlijk onderling plezier hebben.

Dus kom in beweging, zorg goed voor jezelf en blijf in verbinding met je collega’s!

De Beweegchallenge kit


Door middel van de scoreformulieren kun je de progressie van de Beweegchallenge teams bijhouden. Een handige tool en mooie stimulans!