Geplaatst op 13 juni 2019 10:23

Masterclass Arbeidsrecht

Masterclass Arbeidsrecht – ziekte in combinatie met een conflict & de AVG in het arbeidsrecht.

WZW organiseert in samenwerking met Hanze advocaat een tweetal masterclasses Arbeidsrecht. Je kan deze masterclasses los van elkaar volgen (maar uiteraard kun je je ook opgeven voor beide dagen). De tweede masterclass is op 5 november 2019.

Programma 5 november:

Ziekte en arbeidsongeschiktheid: hoe te voorkomen (preventie) en hoe werkt het traject wanneer er ook sprake is van een conflict of disfunctioneren?
In het ochtendgedeelte zoomen we dieper in op zieke werknemer. We bespreken de laatste stand van zaken. En meer specifiek gaan we op de mogelijkheden om in de beginfase al te ‘testen’ of ziekte op de loer ligt. Maar ook op de lastige situaties waarin naast ziekte ook een arbeidsconflict of functioneringstraject speelt. Vragen die o.a. aan bod komen zijn:

 • kun je bij indiensttreding al ‘testen’ of iemand (duurzaam) geschikt is voor de functie? En zo ja, hoe?
 • zijn er sancties die kunnen worden ingezet wanneer iemand valse informatie geeft bij de indiensttreding?
 • wat zijn de gevolgen als een werknemer ziek uit dienst treedt voor de organisatie? Hoe kunnen deze gevolgen beperkt worden?
 • hoe ver mag je als werkgever gaan in het opleggen/stimuleren van een gezonde levensstijl?
 • mag je werknemers extra belonen die bijvoorbeeld een heel jaar niet ziek zijn geweest?
 • wat te doen als er naast ziekte ook een arbeidsconflict speelt? Is mediation dan verplicht? Hoe ziet zo’n traject eruit?
 • hoe ga je om met een zieke werknemer in een verbetertraject? In welke functie en waar moet de werknemer re-integreren?
 • wanneer kun je (tussentijds) overgaan tot beëindiging van het dienstverband?
 • welke sancties kun je toepassen?
 • wat zijn de tips & trics bij ziekte in combinatie met arbeidsconflict en/of disfunctioneren?

De AVG in het arbeidsrecht: hoe heet wordt de soep gegeten?
In het middaggedeelte bespreken we de gevolgen van de AVG op het gebied van het arbeidsrecht. De AVG bestaat nu ruim 1 jaar, tijd voor een terugblik: hoe werkt de AVG in de praktijk? Vragen die o.a. aan bod komen zijn:

 • wat doet de kantonrechter met de AVG in arbeidszaken? Hoe streng wordt dit getoetst?
 • welke informatie mag je wel en niet gebruiken in functioneringstrajecten of ontbindingsprocedures? Hoe zit het bijvoorbeeld met het gebruik van sociale media en/of beeldmateriaal?
 • mag je het gedrag van werknemers nog controleren? En zo ja, hoe dan?
 • welke gegevens van de werknemer mag je verwerken? Hoe moet je dat vastleggen?
 • hoe werkt de AVG door bij de sollicitatiefase? En wat is de verhouding tussen de AVG en de Wkkgz (vergewisplicht)?
 • ziekte en de AVG: hoe zit dat precies?

Voor wie
Deze masterclass is bedoeld voor medewerkers HR, HR-adviseurs, hoofden HR en medewerkers die te maken hebben met HR-gerelateerde zaken.

Resultaten
Na deze module weet je exact welke mogelijkheden je hebt om preventief uitval van een werknemer te voorkomen. Maar ook hoe je om moet gaan met een zieke werknemer waar naast ziekte ook een arbeidsconflict of een functioneringstraject speelt. Na het volgen van deze masterclass weet je exact hoe de AVG doorwerkt in het arbeidsrecht en wat de do’s and don’ts zijn.

Datum
Dinsdag 5 november 2019, 09.30 – 15.30 uur.

Locatie
WZW
Leidenweg 70
6843 LD Arnhem

Kosten
Leden van WZW ontvangen 20% korting op de niet-leden prijs, deze korting is reeds verwerkt in de genoemde prijs. Deelnamekosten* zijn:

 • Leden WZW: 320,-*
 • Niet-leden WZW: 400,-*
  *Genoemde prijs is inclusief lunch en exclusief btw.

Bij afmelding binnen 14 werkdagen voor aanvang van de masterclass wordt 20% annuleringskosten in rekening gebracht. Bij annulering binnen zeven dagen voor aanvang van de activiteit ben je de volledige deelnamekosten verschuldigd. In de bevestigingsmail die je na aanmelden ontvangt, staat tot wanneer je gratis kunt annuleren. No show: Indien je niet aanwezig bent bij de activiteit zonder afmelding zijn wij helaas genoodzaakt om de gemaakte kosten bij je in rekening te brengen.

Door wie
William Seijbel en Roelien Klaver verzorgen deze masterclass. Zij zijn als arbeidsrechtsadvocaat werkzaam bij Hanze advocaat. Met hun jarenlange ervaring staan ze zowel grote als kleine zorgorganisaties met raad en daad terzijde.

Meer informatie
Wil je meer informatie of heb je een vraag? Neem dan contact op met Jack Harmsen, via (026) 389 89 83 of j.harmsen@wzw.nl.

 

 

>AANMELDEN KAN VIA DEZE LINK<<