Geplaatst op 13 juni 2019 10:10

Masterclass Arbeidsrecht

Masterclass Arbeidsrecht – de toepassing van een cao en de medezeggenschap in de Zorg.

WZW organiseert in samenwerking met Hanze advocaat een tweetal masterclasses Arbeidsrecht. Je kunt deze masterclasses los van elkaar volgen, maar uiteraard kun je je ook opgeven voor beide dagen. De eerste masterclass is op 1 oktober 2019, de tweede op 5 november 2019.

Programma 1 oktober:

 • Actualiteiten: nieuwe zorg cao’s, uitspraken, wetgeving & updates
  In het ochtendgedeelte zoomen we in op de actualiteit. Je wordt bijgepraat over de recente wetgeving, nieuwe zorg cao’s en de belangrijkste uitspraken van de kantonrechters die relevant zijn voor het beleid van de organisatie. Met deze informatie ben je in één klap weer helemaal bij in de wet- en regelgeving.
 • Toepassing van een cao: hoe moet ik eigenlijk een cao lezen en mag ik afwijken?
  In het middaggedeelte bespreken we hoe je jouw cao moet lezen en wat de (on)mogelijkheden zijn om af te wijken van de cao. Mag je andere arbeidsvoorwaarden bieden? Wanneer wel en wanneer niet? Bijvoorbeeld in overleg met de OR? En wat gebeurt er als je in strijd met de cao handelt?
 • Medezeggenschap: hoe werkt dat precies in de zorg?
  Daarnaast bespreken we in het middaggedeelte hoe de medezeggenschap werkt in de Zorg. Een goede inrichting van de medezeggenschap in een zorginstelling is namelijk van groot belang. Maar vaak is het niet eenvoudig om vast te stellen voor welke wijzigingen de medezeggenschapsorganen ingeschakeld moet worden. We staan stil bij de verschillende medezeggenschapsorganen en welke rechten deze hebben. Uitgebreid zal aan de orde komen wanneer je advies of instemming moet vragen aan de ondernemingsraad (of personeelsvertegenwoordiging). Maar we gaan ook in op de rol van de cliëntenraad.

Voor wie
Deze masterclass is bedoeld voor medewerkers HR, HR-adviseurs, hoofden HR en medewerkers die te maken hebben met HR-gerelateerde zaken.

Resultaten
Na deze module weet je exact wat de laatste stand van zaken is op het gebied van uw cao, de rechtspraak en de wetgeving. Daarnaast weet je hoe je jouw cao moet lezen en of je hiervan kunt afwijken. Je weet ook voor welke wijzigingen in de organisatie eerst advies of instemming gevraagd moet worden aan de medezeggenschapsorganen en hoe zo’n proces eruit ziet.

Datum
Dinsdag 1 oktober 2019, 09.30 – 15.30 uur.

Locatie
WZW
Leidenweg 70
6843 LD Arnhem

Kosten
Leden van WZW ontvangen 20% korting op de niet-leden prijs, deze korting is reeds verwerkt in de genoemde prijs. Deelnamekosten* zijn:

 • Leden WZW: 320,-*
 • Niet-leden WZW: 400,-*
  *Genoemde prijs is inclusief lunch en exclusief btw.

Bij afmelding binnen 14 werkdagen voor aanvang van de masterclass wordt 20% annuleringskosten in rekening gebracht. Bij annulering binnen zeven dagen voor aanvang van de activiteit ben je de volledige deelnamekosten verschuldigd. In de bevestigingsmail die je na aanmelden ontvangt, staat tot wanneer je gratis kunt annuleren. No show: Indien je niet aanwezig bent bij de activiteit zonder afmelding zijn wij helaas genoodzaakt om de gemaakte kosten bij je in rekening te brengen.

Door wie
Annelies Baas en Anouk Zwarenstein verzorgen deze masterclass. Zij zijn als arbeidsrechtsadvocaat werkzaam bij Hanze advocaat. Met hun jarenlange ervaring staan ze zowel grote als kleine zorgorganisaties met raad en daad terzijde.

Meer informatie
Wil je meer informatie of heb je een vraag? Neem dan contact op met Jack Harmsen, via (026) 389 89 83 of j.harmsen@wzw.nl.

 

 

>AANMELDEN KAN VIA DEZE LINK<<