Geplaatst op 26 maart 2021 19:19

Leernetwerk Verzuim: ’Van verzuim naar inzetbaarheidsdenken!’

Op 10 en 20 mei worden er online bijeenkomsten van het Leernetwerk Verzuim georganiseerd. Deze twee uur durende interactieve inspiratiesessies gaan over het onderwerp ‘Van verzuim naar inzetbaarheidsdenken’.

De bijeenkomsten zijn bedoeld voor HR-adviseurs, casemanagers en leidinggevenden die op zoek zijn naar een verdiepende dialoog over de betekenis van werk en eigenaarschap van medewerkers om zelf te zorgen voor hun (duurzame) inzetbaarheid.

Geregeld blijkt verzuimcasuïstiek een taai en moeilijk oplosbaar vraagstuk te zijn. Er is al veel geprobeerd, maar dit heeft nog niet geleid tot een duurzame oplossing.

Wellicht komt dit doordat niet het juiste perspectief is gekozen. DEXIS Arbeid kiest met behulp van haar C6-methode het perspectief, het Werk: in alle gevallen waarin een inzetbaarheidsprobleem zich voordoet of dreigt voor te doen, worden medewerkers gevraagd zelf nadenken over de ontstane situatie vanuit het perspectief van betekenisgeving voor het werk. Pas nadat medewerkers eerst zelf een probleeminventarisatie hebben gemaakt (over klachten én consequenties), komt de leidinggevende in beeld voor een dialoog over waarde in werk.

Gedurende de inspiratiesessies gaat Gaston Dollevoet, partner bij DEXIS Arbeid en kerndocent bij Avans+, samen met jullie aan de slag om dit perspectief te verkennen en krijgt iedereen feedback op de eigen casus. Waar nodig wordt de C6-methode nog toegelicht.

Ben je benieuwd naar de volledige info over deze online bijeenkomsten? Download hier meer informatie.

VOOR WIE

  • HR-managers/-adviseurs
  • Leidinggevenden (managers/teamleiders)
  • Casemanagers

DATA EN TIJDSTIPPEN
Er vinden twee bijeenkomsten plaats, per bijeenkomst is er plek voor maximaal 8 deelnemers.

Eerste bijeenkomst: 10 mei 2021 09:00 – 11:00 uur
Tweede bijeenkomst: 20 mei 2021 13:00 – 15:00 uur

INHOUD
Door het beperkte aantal deelnemers is er ruimte voor een waardevolle en interactieve deelname, waarbij men eigen casuïstiek in kan brengen. Na afloop van de inspiratiesessie beschik je over bewustzijn, inzicht én concrete handvatten om met behoud van de werkrelatie het activerende gesprek met medewerkers aan te gaan over denken en werken vanuit inzetbaarheid en waarde in werk.

VORM
Dit is een online bijeenkomst via Micosoft Teams. Nadat je je hebt aangemeld ontvang je de link voor aanvang van de bijeenkomst via de mail.

KOSTEN
Deze bijeenkomst is gratis voor leden van WZW.
* Let op: tot 8 dagen vantevoren kun je kosteloos afzeggen. Bij een afmelding binnen 7 dagen voorafgaand aan de bijeenkomst of een ‘no-show’ zijn wij genoodzaakt om 50 euro in rekening te brengen

INFORMATIE
Heb je nog vragen of wil je meer informatie over het Leernetwerk Verzuim? Neem dan contact op met Projectmanager Duurzame Inzetbaarheid Marlijn ter Maat, m.termaat@wzw.nl of 06 – 82 42 60 07.

AANMELDEN
Je kunt je aanmelden door onderstaand inschrijfformulier in te vullen.
Dit webinar heeft het maximum aantal deelnemers bereikt. Wanneer je je aanmeld kom je op de wachtlijst te staan.

Laadt het inschrijfformulier hieronder niet? Klik dan hier om het formulier te openen in een nieuw venster.