Geplaatst op 30 maart 2021 11:11

Leernetwerk communicatie

Reputatie, beeldvorming en imago, inzet van online communicatie, arbeidsmarktcommunicatie; zorg- en welzijnsorganisaties krijgen er steeds meer mee van doen. Hoe prettig is het dan als je over dat soort communicatievraagstukken laagdrempelig en persoonlijk met communicatieprofessionals van collega-organisaties in de regio kunt sparren, elkaar inspireren en kennis kunt delen. Daarom start WZW speciaal voor communicatieprofessionals in de regio Midden-, Zuid- en Zuidwest-Gelderland het Leernetwerk Communicatie.

Op donderdag 20 mei van 10.00 tot 12.00 uur organiseert WZW het allereerste (online) Leernetwerk Communicatie in Zorg en Welzijn. WZW heeft een krachtig netwerk van meer dan 120 aangesloten zorg- en welzijnsorganisaties. Tijdens deze aftrapbijeenkomst maak je kennis met jouw collega-communicatieprofessionals van deze organisaties. Samen geven we elke bijeenkomst invulling aan de agenda van dit duurzame Leernetwerk. Voor deze eerste keer hebben wij meteen al een thema gekozen: Jongerenvoorlichting.

Netwerken & kennisdelen
In het leernetwerk staat kennisdelen en van elkaar leren centraal. We informeren en inspireren elkaar over communicatie gerelateerde thema’s binnen Zorg en Welzijn en leren elkaar persoonlijk kennen. Denk aan thema’s als campagnes, (jongeren)voorlichting en arbeidsmarktcommunicatie. Hoe we dat precies vorm gaan geven en welke thema’s er op de agenda komen? Dat bepalen we samen met jou. Tijdens deze eerste bijeenkomst leggen we samen een mooie basis voor een waardevol leernetwerk met een duurzaam karakter.

Thema: jongerenvoorlichting
Projectmanager Jongerenvoorlichting bij WZW, Jennifer de Boer, vertelt wat er in onze regio op dit gebied speelt en gaat in gesprek met de initiatiefnemer van de tmmrw-app. Tmrrw is een eigentijdse app die jongeren op een moderne en laagdrempelige manier helpt kennis maken met alle denkbare studies & loopbanen van alle niveaus en alle sectoren. Onze sector mag natuurlijk niet ontbreken. Tijdens het leernetwerk krijg je alle informatie over de meerwaarde van de app en hoe jij hier met jouw organisatie eenvoudig aan kunt deelnemen. Tijdens de bijeenkomst is volop ruimte voor vragen en interactie. Alvast meer weten? Ga naar: https://tmrrw.nl.

5 redenen om deel te nemen aan het leernetwerk:
• Je vergroot jouw communicatienetwerk binnen Zorg en Welzijn
• We bepalen met elkaar welke thema’s er op de agenda komen
• Kennis delen, inspiratie opdoen & sparren over communicatievraagstukken
• Klankbordgroep voor nieuwe ideeën
• Gefaciliteerd door communicatieprofessionals van WZW

Voor wie
Communicatieprofessionals en medewerkers met (arbeidsmarkt) communicatie in hun portefeuille.
Is jouw organisatie aangesloten bij WZW? Dan kun je kosteloos deelnemen.

Datum & Tijd
Donderdag 20 mei 2021
10.00 – 12.00 uur

Locatie
Online via Teams (in de toekomst tijdens fysieke bijeenkomsten)

Meer informatie
Het leernetwerk Communicatie wordt gefaciliteerd door communicatieadviseurs bij WZW: Inez Pelgröm (i.pelgrom@wzw.nl) en Wies Koopman (w.koopman@wzw.nl).

AANMELDEN
Je kunt je aanmelden door onderstaand inschrijfformulier in te vullen. Laadt het inschrijfformulier hieronder niet? Klik dan hier om het formulier te openen in een nieuw venster.