Geplaatst op 22 februari 2021 09:03

‘Ik wist goed wat ik wilde: op gesprek komen’


Friso Harms werkte bij Stichting UAF in Utrecht. Hij had zich intern ontwikkeld en was de laatste jaren vooral bezig met ICT, procesverbetering en systeemimplementatie. De woon-werkreisafstand was reden om een baan dichterbij huis te zoeken. Hij had het gevoel dat hij met zijn kennis en ervaring van betekenis kon zijn binnen Zorg en Welzijn. Maar hoe maak je van buiten de sector de overstap? De loopbaangesprekken vanuit Sterk in je werk bleken daarvoor de verbindende schakel.


‘Ik woon in Molenhoek, randje Limburg en grenzend aan Gelderland. Anderhalf jaar geleden heb ik op mijn werk aangegeven dat ik graag dichterbij huis wilde werken. Ik kon toen vanuit UAF (stichting die zich inzet voor de ontwikkeling van gevluchte studenten en professionals, en voor hun integratie op de Nederlandse arbeidsmarkt) starten met coaching. Dat gaf mij richting, ik leerde hoe ik mijzelf moest profileren. De regio Nijmegen waar ik mij op oriënteerde, kende ik niet goed. Ik had netwerkgesprekken, kennismakingen, alleen kwam ik geen stap verder. Ik merkte dat er vooral ervaring in de zorg gezocht wordt, terwijl ik denk dat mensen van buiten de sector ook goed kunnen passen.’

Generalist
‘Via een netwerkgesprek met WZW, werkgeversvereniging Zorg en Welzijn in Gelderland, hoorde ik over het landelijke project Sterk in je werk. Een mooi initiatief! Het gratis loopbaangesprek met een loopbaancoach uit de regio heb ik meteen aangevraagd via www.sterkinjewerk.nl. Ik dacht: zij kennen de zorgorganisaties hier, dat is mijn ingang! Mijn gesprek met loopbaancoach Angelique was digitaal vanwege corona. Dat ging prima, ik wist ook al goed wat ik wilde: bij zorgorganisaties op gesprek komen. Wat lastig was bij mij, is dat ik niet één specialisme heb. Ik ben meer een generalist, terwijl organisaties tegenwoordig liever specialisten aannemen. Het was moeilijk om mijn profiel te matchen aan een vacature.
De gouden greep was de netwerkmarkt van de Werkgeverij*, een initiatief waar WZW betrokkenheid bij heeft. Ik sprak daar Angelique weer. Zij was er vanuit GGZ-organisatie Pro Persona waar ze ook als loopbaan- en re-integratiecoach werkt. Die ontmoeting triggerde iets bij haar, want een paar weken later mailde ze mij een vacature bij de Pompestichting, onderdeel van Pro Persona. De vacature sprak mij meteen aan. Ik heb de betrokken manager gebeld en die kende Angelique natuurlijk. Je komt dan toch heel anders binnen. Dat eerste telefoontje verliep heel prettig, ik mocht op gesprek komen en het was van beide kanten positief. Afgelopen maand ben ik er begonnen als informatieanalist! ‘

Warme organisatie
‘Werken in een TBS-kliniek klinkt best heftig. Maar ik voelde me meteen thuis in de organisatie. Je werkt in een omgeving die zich richt op de randen van de maatschappij. Dat was met de vluchtelingen bij UAF ook. De cultuur past ook bij mij. Het is een warme organisatie, leuke collega’s. Ik kan hier absoluut een bijdrage leveren aan het verder professionaliseren van de informatieprocessen en -stromen. Daar ben ik heel blij mee.
Binnen Zorg en Welzijn zijn er altijd wel ontwikkelingen die gevolgen hebben voor de processen en systemen. Ik zag kansen voor mezelf binnen de sector. Ook al oriënteer je je niet op een zorgfunctie, dan is Sterk in je werk nog steeds een mooie kans om een stap verder te komen als je in Zorg en Welzijn aan de slag wilt. Ik kwam er met een gericht doel, het is mooi als het dan ook lukt.’

*Een initiatief in de regio Midden- en Zuid-Gelderland waarbij de 13 aangesloten werkgevers medewerkers van elkaar de mogelijkheid geven bij een van de andere organisaties voor werk, tijdelijke opdrachten of stages aan de slag te gaan. WZW is een van de initiatiefnemers van dit arbeidsmarktconcept.

Overweeg jij ook een overstap naar Zorg en Welzijn, net als Friso? Meld je aan via www.sterkinjewerk.nl voor een gratis loopbaangesprek!