Geplaatst op 20 oktober 2017 16:39

Hugo de Jonge wordt minister van Volksgezondheid

Zijn naam zong al rond, maar nu heeft het ANP het dan echt bevestigd gekregen: CDA’er Hugo de Jonge is voorgedragen als vicepremier en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) belast met langdurige zorg.

Hugo de Jonge (40) is nu nog wethouder Onderwijs, Jeugd en Zorg in Rotterdam. In deze functie begon hij in 2016 een discussie over (tijdelijke) verplichte anticonceptie voor vrouwen die niet in staat zijn tot verantwoord ouderschap bijvoorbeeld omdat ze verslaafd zijn, psychische problemen hebben of dakloos zijn.

De Jonge heeft gestudeerd aan de Pabo, waarna hij een paar jaar leraar is geweest op een basisschool. In 2004 vertrok hij naar de Tweede Kamer om beleidsmedewerker te worden bij het CDA. Hij was vervolgens politiek assistent van twee ministers van Onderwijs en kortstondig voor premier Jan-Peter Balkenende. Hij was lid van het managementteam van de directie Voortgezet Onderwijs toen hij in 2010 wethouder in Rotterdam werd.

De CDA-politicus wordt één van de twee ministers op VWS. Onbekend is vooralsnog wie de andere bewindsman of –vrouw wordt. Wel heeft het ANP bevestigd gekregen dat er nog negen ministers worden voorgedragen. Vier van hen zijn lid van de VVD, onder wie Mark Rutte, die opnieuw premier wordt. (ANP/ Skipr)

Bron: Skipr.nl