Sterk in je werk

Sterk in je werk is een landelijk initiatief van CNV en RegioPlus waarbij mensen die de overstap naar werken in Zorg en Welzijn willen maken of die al werken in de sector maar een volgende loopbaanstap willen zetten, een gratis loopbaangesprek kunnen aanvragen.

Sterk in je werk is er voor iedereen die in Zorg en Welzijn werkt en hulp wil bij het nadenken over zijn of haar loopbaan. We zijn er ook voor iedereen die de stap naar Zorg en Welzijn (weer) wil maken, maar niet weet hoe ze dit moeten aanpakken. De hulp van onze onafhankelijke Sterk in je werk-loopbaancoaches is waardevol om de stap naar de zorg te maken. Juist nu.

Al bijna 37.000 deelnemers hebben zich sinds de start van Sterk in je werk aangemeld voor persoonlijke ondersteuning door een van onze loopbaancoaches. De inzet van Sterk in je werk draagt bij aan behoud van medewerkers voor de sector Zorg en Welzijn.

Professionals in zorg en welzijn vragen zich af hoe ze het werk – ook als ze ouder zijn – kunnen blijven doen. Sterk in je werk helpt de professional én de organisatie in Zorg en Welzijn. Want samen maken we ons sterk voor het behoud van zorg- en welzijnsprofessionals voor de sector.

Ervaringsverhalen van Sterk in je werk kandidaten

Friso Harms werkte bij Stichting UAF (stichting die zich inzet voor de ontwikkeling en integratie op de Nederlandse arbeidsmarkt van gevluchte studenten en professionals). Hij had zich intern ontwikkeld en was de laatste jaren vooral bezig met ICT, procesverbetering en systeemimplementatie. De woon-werkreisafstand Molenhoek – Utrecht was reden om een baan dichterbij huis te zoeken. Via Sterk in je werk vond hij een ingang bij zorgorganisaties in de regio Midden- en Zuid-West Gelderland. Sinds januari werkt hij als informatieanalist bij de Pompestichting, onderdeel van Pro Persona.
Lees het hele verhaal van Friso.

Met veel plezier werkte Fieke de Vos bij Stichting Driestroom, een zorgorganisatie die mensen van jong tot oud met een beperking ondersteunt en begeleidt. Fieke ontwikkelde zich van persoonlijk begeleider op de dagbesteding naar participatiecoach bij een van de sociale horecaondernemingen van Driestroom. Toen dat werk om verschillende redenen te zwaar werd, zette ze de Sterk in je werk loopbaangesprekken in. Het gaf haar inzicht in haar kwaliteiten en daardoor durfde ze keuzes te maken. Het sloot de ene deur, maar opende de andere. En dat binnen een organisatie waar ze al bijna twintig jaar naar tevredenheid werkt.
“Na mijn loopbaangesprekken durfde ik de knoop door te hakken.”
Lees het hele verhaal van Fieke.

Na haar rechtenstudie vond Liesbeth (42) een baan als advocaat op een advocatenkantoor in de regio. De eerste jaren van haar carrière sloot het goed aan bij de levensfase waarin ze zat; intellectueel was het uitdagend en goed te combineren met haar privéleven. Toen ze kinderen kreeg, merkte ze dat de weegschaal uit balans raakte. Ze stopte als advocaat en ging verder als jurist. Maar het bleef knagen. Er miste iets. Wat wilde ze op werkgebied, waar werd ze echt blij van? Het gratis loopbaangesprek van Sterk in je werk gaf haar een duwtje in de juiste richting om het evenwicht terug te vinden.

‘De advocatuur zoals ik die ken is een ambitieuze, commerciële wereld met hoge verwachtingen. Ik heb de eerste jaren veel geleerd en er veel plezier aan beleefd, ook al vroeg het veel van me. In combinatie met kinderen en een gezinshuishouden was het best lastig om alle ballen in de lucht te houden. Ik wisselde van baan waardoor ik meer achter de schermen werkte. Toch merkte ik steeds meer dat ik er weinig energie meer uithaalde. Naast een zakelijke en analytische heb ik ook een heel sociale, zorgzame en creatieve kant. Dit laatste kwam onvoldoende tot uiting in de juridische wereld. Een burn-out was voor mij het moment om te zeggen: het moet anders.
Wat wil ik nou écht?’ Lees het hele verhaal van Liesbeth.