Lespakketten 'Aan JOU hebben we wat'

Logo aan jou hebben we watAan jou hebben we wat is een initiatief van RegioPlus i.s.m. 14 regionale werkgeversorganisaties. Ons doel is om er samen met het onderwijs voor te zorgen dat steeds meer jonge talenten zien hoe mooi en veelzijdig het werk in Zorg en Welzijn is. Door middel van een lespakket bieden we inzicht in de omvangrijke sector en de gevarieerdheid in beroepen en opleidingen.

Het lespakket informeert, inspireert en interesseert jongeren voor de sector Zorg en Welzijn. Geen stoffige, saaie lessen, maar digitaal, interactief en fris. Bijvoorbeeld een poll invullen op hun mobiel: of ze over humor, lef, nieuwsgierigheid en creativiteit beschikken. Eigenschappen die goed van pas komen bij het werken in de sector Zorg en Welzijn. Om jongeren een beeld te geven van deze sector, hen kennis te laten maken met de dynamiek, en vooral om te laten zien hoe zij de toekomst kunnen veranderen is het gratis lespakket ‘Aan JOU hebben we wat’ beschikbaar gesteld voor alle middelbare scholen in Nederland. Het lespakket kan besteld worden via www.aanjouhebbenwewat.nl. Er zijn twee lespakketten ontwikkeld: vmbo (einde 2e jaar) en havo/vwo (einde 3e jaar).

Menukaart
Een studiekeuze maken kan lastig zijn, want er zijn ontzettend veel mogelijkheden in beroepen en studies. Leerlingen kennen misschien het bestaan ervan nog niet, of weten niet goed wat het inhoudt en er voor nodig is. Goede voorlichting en oriëntatie is daarom van groot belang!
Daarom heeft WZW een menukaart samengesteld met een overzicht van voorlichtingsactiviteiten op het gebied van Zorg en Welzijn in regio Zuid- Zuidwest- en Midden-Gelderland. De insteek is om een realistisch en positief beeld te geven door middel van ervaringsverhalen, leuke interactieve oefeningen en moderne middelen. Al deze voorlichtingsactiviteiten helpen leerlingen om erachter te komen wat werken in Zorg en Welzijn inhoudt, welke eigenschappen ze hiervoor nodig hebben en wat deze sector hen te bieden heeft! Een mooie kans om jongeren een blik in hun toekomst te geven!

Meer informatie? Bekijk de Menukaart Voorlichting Zorg en Welzijn.