Arbeidsmarkt en onderwijs

Om kwaliteit van zorg en dienstverlening in de sector te waarborgen is goede afstemming nodig tussen arbeidsmarkt en onderwijs. Niet alleen nu maar ook in de toekomst moeten (aankomend) medewerkers goed toegerust hun werk kunnen doen. WZW neemt een actieve rol om het onderwijs te verbinden met de zorg- en welzijnsorganisaties in de regio. Samen voor voldoende en gekwalificeerde medewerkers!

WZW Podcast Invloed Technologie Op Onderwijsvernieuwingen

We kunnen in het dagelijkse werk van Zorg en Welzijn niet meer om de inzet van technologie heen. Maar er valt nog veel winst te behalen en daarom moeten we er met z’n allen – werkgevers, werknemers en onderwijs – mee aan de slag.

Dit is de boodschap van Sjors Groeneveld (practor Tech@doptie), Maarten van den Bosch (adviseur Digitaal leren en innoveren van Radboudumc) en Alicia Verlinden (verzorgende IG en in opleiding tot verpleegkundige van Attent Zorg en Behandeling) in de WZW podcast Invloed van (zorg)technologie op onderwijsvernieuwing en het werk van Zorg en Welzijn. Het vraagt onder meer andere competenties van de zorgprofessional, een plek voor technologie in het curriculum en nog veel meer voorlopers die (zorg)technologie binnen de zorg- en welzijnsorganisaties verder willen en kunnen brengen.

Beluister de WZW podcast via het door jou gewenste kanaal: