Geplaatst op 28 mei 2020 16:29

Eerste online matchtafel: goed om netwerk warm te houden

De eerste digitale matchtafel was een goed online weerzien! Na lange tijd konden veel bekende deelnemers én een nieuwe deelnemer uit de verschillende regio’s elkaar toch ontmoeten. En dat in de eigen omgeving; thuis achter de computer of laptop. Iedereen wilde graag zijn verhaal delen over de ervaringen in coronatijd. Ook werden goede tips uitgewisseld voor het thuiswerken en stelde men via de chat vragen aan elkaar.

Een van de besproken onderwerpen was bijvoorbeeld ziekteverzuim. Dit is in de sector Zorg en Welzijn hoger dan in andere sectoren. Zo werd er verteld dat er onder BOA’s nog nooit zo weinig mensen ziek thuis hebben gezeten. Verder werden er goede vitaliteitstips gedeeld, zoals een work-out van 45 minuten om de ochtend mee te beginnen. Een specifiek opvallend detail was dat veel mensen het online overleggen en vergaderen eigenlijk best prettig vinden. Het wordt als efficiënter ervaren, en bij loopbaan- en mobiliteitsgesprekken is men meer open en komt sneller to-the-point. 

Na het rondje langs de vijftien deelnemers werd er natuurlijk ook gematcht tijdens de online matchtafel. Net als altijd werden er verschillende kandidaten onder de aandacht gebracht en vele tips uitgewisseld om deze kandidaten een netwerk aan te bieden. Kortom, de online matchtafel was een succes! Met een mooi resultaat: velen hebben zich alweer aangemeld voor de volgende online matchtafel op 15 juni.

Wil je ook deelnemen, of heb je vragen over de (online) matchtafels? Meld je hier direct aan voor 15 juni of neem contact op met Susanne Haarsma, s.haarsma@wzw.nl of 06 83 56 67 50.