Arbeidsrecht

Hanze advocaatVoor de ondersteuning van onze leden op het gebied van arbeidsrecht en ontslag, heeft WZW een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Hanze advocaat, specialist in arbeidsrecht in de zorg. Hanze advocaat adviseert meer dan 80 zorgorganisaties in Noord en Oostelijk Nederland op het gebied van arbeidsrecht en ontslag. WZW-leden kunnen gebruik maken van een gratis juridische helpdesk en er worden jaarlijks via WZW door Hanze advocaat gratis trainingen aangeboden. Daarnaast is er exclusieve korting voor onze leden op juridische ondersteuning. Met deze samenwerking faciliteren wij onze leden op juridisch vlak met alle kennis en kunde op het gebied van arbeidsrecht.

Juridische helpdesk
Bij de juridische helpdesk gaat het om een exclusieve eerstelijns dienstverlening voor leden van WZW. Je kunt er terecht met alle vragen rondom arbeidsrecht en ontslag. Ook vragen over het opstellen van een arbeidsovereenkomst, het wijzigingen van arbeidsvoorwaarden, min/max contracten en natuurlijk over problemen bij ziekte & re-integratie kun je hier stellen. De zorgadvocaten van de helpdesk helpen je graag. Als lid van WZW heb je, per casus, recht op een half uur gratis advies via de helpdesk.

De juridische helpdesk is bereikbaar via: 085 – 01 60 560

Arbeidsrecht zonder Zorgen® – de juridische kant van HR altijd op orde
Speciaal voor zorgorganisaties heeft Hanze advocaat Arbeidsrecht zonder Zorgen®. Hiermee is de juridische kant van HR altijd op orde en voorkom je juridische problemen en kosten. En je maakt een grote slag in de professionaliteit.

Wat het is? Een pakket van diensten, speciaal op de zorg toegespitst, waaronder onder meer het volgende:

  • Hanze HR Portaal: een online HR Kennisbank waar alles met betrekking tot HR en arbeidsrecht in staat.
  • Hanze HR Modeldocumenten: heb je een meest recente BBL overeenkomst of model Sociaal Plan nodig? Haal die dan snel en gemakkelijk uit de databank
  • Deelname aan opleidingen van de Hanze academy: hou je kennis op pijl met één van onze tientallen bijeenkomsten
  • En meer!