Geplaatst op 31 augustus 2018 12:06

Bijeenkomst "Zorginnovaties die je vak raken" voor verpleegkundigen en verzorgenden

Versterken van eigen regie en zelfmanagement van cliënten met technische hulpmiddelen, slimmer en efficiënter registreren, aandacht geven met zorg op afstand: allemaal zorginnovaties die het vak van verpleegkundigen en verzorgenden raken.

En toch denk je vast wel eens: Hoe kan het dat als het daarom gaat, er niet altijd goed naar ons wordt geluisterd? Terwijl wij zoveel goede ideeën hebben. Moeten wij niet veel meer betrokken worden bij innovaties en daar regie in pakken? Wij vinden het belangrijk om jouw verhaal te horen en daarom nodigen we je uit voor een ontmoeting over zorginnovaties met beroepsgenoten.

Samen met andere verpleegkundigen en verzorgenden kun jij nu meepraten

Meepraten over zorginnovaties die je beroep raken? Dat kan! Daarvoor worden twee bijeenkomsten georganiseerd. Ze zijn voor verpleegkundigen en verzorgenden uit de regio Midden- en Zuid-Gelderland én uit alle sectoren van de zorg, zoals: de ziekenhuizen, verpleeghuizen, thuiszorg, gehandicaptenzorg en geestelijke gezondheidszorg.

Marie-Josée Smits (voormalig verpleegkundige) organiseert de ontmoetingen in haar rol als Verkenner. Zij verkent in de regio of er behoefte is aan een extra impuls om de betrokkenheid van verpleegkundigen en verzorgenden bij zorginnovaties te vergroten. En met wie kun je dan beter praten dan met verpleegkundigen en verzorgenden zelf! Inhoudelijke kennis over zorginnovaties is niet nodig. Wel ideeën over goede zorg voor cliënten en patiënten in de toekomst en de rol van verpleegkundigen en verzorgenden daarbij.

Vind jij zorginnovaties voor goede zorg en goed werken belangrijk, heb je ideeën die je wilt delen, pak dan deze kans en geef je op. Wie weet is de uitkomst dat er behoefte is aan een sterk netwerk van verpleegkundigen en verzorgenden en sta jij aan de basis hiervan. Of misschien denk je wel aan iets heel anders. Dat kan! Wij horen graag je mening, ook als je student bent!

Geef je op voor een sprankelende ontmoeting

Ben je enthousiast of nieuwsgierig geworden? Wie het eerst komt het eerst maalt, dus geef je snel op! Er kunnen maximaal 25 verpleegkundigen en verzorgenden meedoen aan één bijeenkomst. We kijken ook naar een zo gevarieerd mogelijk gezelschap. Wij hopen daarmee op sprankelende en verrassende discussies, vanuit alle invalshoeken en branches.

De bijeenkomsten vinden plaats op:

  • • 24 september van 12.30 tot 15.30 in het Radboudumc.
  • • 2 oktober van 13.00 tot 16.00 in het Rijnstate ziekenhuis.

Als je erbij wilt zijn, stuur dan een mail naar m.smits@wzw.nl en geef daarbij aan:

  • Voor welke van de twee bijeenkomsten je je opgeeft
  • Wat je functie is
  • In welke organisatie je werkt

Je hoort dan zo spoedig mogelijk of er nog plaats is en je krijgt meer informatie over de locatie.

Wil je meer informatie over de ontmoetingen?

Marie-Josée Smits voert de verkenning uit in opdracht van WZW werkgeversvereniging Zorg en Welzijn, Rijnstate ziekenhuis en Radboudumc. De Provincie Gelderland ondersteunt. Als verkenner adviseert zij hen welke impuls zinvol zou zijn. Uiteraard krijgen de deelnemers aan de ontmoetingen dat ook te horen.

Mail je vraag naar Marie-Josée Smits, m.smits@wzw.nl. (in verband met vakantie in de periode van 24 augustus tot 16 september kan het even duren voor je antwoord krijgt.)